Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

3 tipy, ako múdro opticky rozdeliť priestor

Markéta Etrychová
22.6.2023

Vizualizácia priestoru a jeho efektívne rozdelenie je kľúčovým prvkom pri navrhovaní interiérov. Opticky oddelený priestor dokáže vytvoriť dojem otvorenosti a organizovanosti. Vďaka optickému rozdeleniu je možné využívať miestnosť k viacerým funkčnostiam. Existuje mnoho spôsobov, ako dosiahnuť optické rozdelenie priestoru, pozrite sa na 3 jednoduché tipy.

3 tipy, ako múdro opticky rozdeliť priestor

Tip 1: NÁBYTOK

Premyslené umiestnenie nábytku je efektívnym spôsobom vizuálneho oddelenia priestoru. Nábytok môže slúžiť ako prirodzená bariéra medzi rôznymi funkciami v miestnosti. Často používané knižnice a regály vytvoria jemný prepážkový efekt a rozdelia priestor na menšie zóny. Ideálna do obývacej izby spojenej so spálňou. Všeobecne nábytok ako rozdeľovač miestnosti oceníte v garsónkach a malých bytoch. Priestor opticky rozdelí aj sedacia súprava, paraván či záves.

213538.jpg (46 KB)

Regál Trogir R80  v bielom prevedení

235014 Nathalie shelf.png (175 KB)

Regál Nathalie XL  so 4 policami v prírodnom dekore

Tip 2: FARBY

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako opticky oddeliť priestor je použitie farieb. Farebné steny alebo rôzne farebné odtiene vám pomôžu vizuálne priestor zväčšiť, zmenšiť aj rozdeliť. Objavte silu farieb. Napríklad, ak chcete oddeliť obývaciu časť od jedálne v otvorenom priestore, môžete použiť tmavšiu farbu na jednej strane a svetlejšiu farbu na strane druhej. Dojem oddelených priestorov máte hotový raz dva.

small flat - optical division.png (1.26 MB)

Tip 3: MATERIÁLY A TEXTÚRY

Kombinácia textúr a materiálov upúta pozornosť a opticky rozdelí miestnosť podobne ako použité farby. Zaradením rôznych materiálov na podlahe, stenách, nábytku alebo dekoráciách definujete danú oblasť bytu. Drevená podlaha s kobercom v spacej časti, zatiaľ čo dlažba alebo samotné drevo v tej obývacej je skvelým príkladom. Niekedy stačí využiť rôzne dekory v rovnakom materiálovom prevedení.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok