Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

7 tipov, ako rozumne zariadiť malú spálňu

Bývate v menšom byte? Alebo ste dali prednosť priestrannej obývačke na úkor ostatných miestností? Potom vám možno problém s malou spálňou nebude cudzí. Hoci sa to nezdá, zariadiť menšiu spálňu môže byť omnoho zložitejšie než zariadiť veľký priestor. Dbajte na správne plánovanie, meranie a hlavne výber a pomôžte vašej spálni naplno využiť svoj skrytý potenciál. Máme pre vás 7 tipov, ktoré vás môžu inšpirovať pri zariaďovaní malej spálne.

7 tipov, ako rozumne zariadiť malú spálňu

1. Vydajte sa cestou minimalizmu

Jednoduchý dizajn a tvary, to sú kľúče k úspechu pri výbere spálňového nábytku! Vyhnite sa však kombinovaniu odlišných materiálov, ktoré by mohli narušiť harmóniu miestnosti. Na tento účel sú výborným riešením spálňové zostavy, vďaka ktorým bude miestnosť pôsobiť usporiadane a celistvo.

116407.jpg (625 KB)

2. Svetlé farby pre optické zväčšenie priestoru

Aj malú miesto však môžete opticky zväčšiť pomocou jednoduchých trikov. Jedným z nich je použitie svetlých farieb či neutrálnych farieb s chladnejším podtónom. Medzi ne patrí napríklad biela, všemožné odtiene béžovej a hnedej, sivá alebo modrá. Presne to sú farby ktoré zútulnia vašu spálňu a vytvoria priestor pre pokojnejšie zaspávanie.

215151.jpg (173 KB)

3. Ani centimeter nazmar

Každý centimeter voľného miesta hrá svoju úlohu a je potreba ho naplno využiť. Ale zaplniť každý voľný kúsok podlahy v miestnosti nábytkom nie je celkom rozumné. Preto je potrebné si umiestnenie a výber správneho nábytku premyslieť. Predstavujeme vám preto skvelé riešenie malých miestností, ktorým sú posuvné dvere, či už sa jedná o vstupné interiérové alebo dvere na skriniach a komodách.

4. Zrkadlo, zrkadlo…

Hoci kúzelné zrkadlá sa vyskytujú len v rozprávkach, vieme, že i obyčajné zrkadlo u vás doma dokáže divy. Napríklad dokáže magicky zväčšiť a presvetliť akokoľvek malú miestnosť. Zrkadlá visiace na stene a samostatne stojace zrkadlá však zbytočne zaberajú cenný priestor. Ideálnym riešením je preto elegantná šatníková skriňa s posuvnými dverami a zabudovaným zrkadlom.

220309.jpg (159 KB)

5. Nevšedné úložné priestory

Skrine v spálni však nie sú jediným miestom, kam uskladniť všetky potrebné veci. Často opomínaný je priestor za, nad a pod posteľou. Tam sa obvykle skrýva obrovské množstvo nevyužitého miesta.

V spálňových zostavách sú obvykle postele s veľmi dobre riešenými úložnými priestormi. Priestor medzi stenou a posteľou je napríklad možné vyplniť praktickou dlhou policou, ktorá môže slúžiť aj ako náhrada nočných stolíkov.

Možno vás to prekvapí, ale prakticky celá stena nad čelom postele môže poslúžiť ako úložný priestor. Tiež skvelo pôsobia police zapustené do steny, do takzvanej niky. Ak ale máte v stenách takéto výklenky, bola by večná škoda ich nevyužiť na uskladnenie cenný drobností.

6. Rovnováha medzi formou a funkciou nábytku

Pri zariaďovaní je však potrebné zvážiť, ktorý kus nábytku v spálni skutočne potrebujete. Nevyužitý nábytok, dekorácie a doplnky sa tak stávajú obyčajnými lapačmi prachu a zbytočne zaberajú miesto v malej spálni.

Stredobodom a dominantným prvkom každej spálne je však nepochybne posteľ a najmä jej veľkosť. Pri ďalšom zariaďovaní spálne by sa od nej malo odvíjať aj všetko ostatné.

photo-1616594039964-ae9021a400a0.jpg (134 KB)

7. Dekorácie áno, ale s rozumom

Detaily tvoria celok! Dokonca i malá spálňa môže byť výnimočná vďaka správne zvoleným doplnkom od výmyslu svete, ako sú napríklad dekoračné vankúše vo vašej obľúbenej farbe či ľahké farebné doplnky v neutrálnych odtieňoch.

Dodajte miestnosti vzdušnosť malým kusovým kobercom namiesto obrovského cez celú plochu podlahy, ktorá inak nemôže vyniknúť. Pre odloženie županu a iného drobného oblečenia skvele poslúži stojanový vešiak.

 

Už viete, ako vyzrieť na zariaďovanie malej spálne? Veríme, že áno. Podeľte sa s nami aj vy o najrôznejšie tipy a triky!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok