DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Ako čistiť nástenné obkladové panely?

Povrch lamelových panelov na stenu čistite mäkkou vlhkou handričkou alebo páperovou prachovkou. 1x – 2x ročne ich starostlivo vysajte vysávačom s kefovým nástavcom. Používajte jemnú kefu, ktorá nepoškriabe lamely. Čalúnené dekoračné panely odporúčame čistiť 3x – 4x za rok vysávačom s jemným kefovým nástavcom a následne špeciálnymi prípravkami na čalúnený nábytok.

Ako čistiť nástenné obkladové panely?

Nástenné lamelové panely

Lamelové obklady na stenu z masívneho dreva alebo lamina je nutné pravidelne čistiť. Povrch jednotlivých lamiel vyžaduje starostlivosť, ktorá predĺži životnosť celého panelu a udrží farby stále ako nové. Venujte čas aj podkladovej doske, na ktorej sú lamely umiestnené.

Prach a drobné nečistoty odporúčame odstrániť vysávačom s jemným kefovým nástavcom 1x - 2x do roka. Zvoľte kefu, ktorá sa dostane aj medzi jednotlivé panely až k podkladovej doske. Povrch je možné zbaviť prachu aj páperovou prachovkou alebo navlhčenou handričkou s jemným saponátom. Na záver ošetrite špeciálnym prípravkom na lamino alebo masívne drevo. Prípravok dodá nástenným panelom vysoký lesk a zachová jasné farby. Ideálne sú prípravky s antistatickými vlastnosťami, ktoré prach odpudzujú.

Decotec Sprint Panel_HD.jpg (224 KB)

Nástenné lamelové panely SPRINTY s čiernou podkladovou doskou

Nástenné čalúnené panely

Čalúnené obklady na stenu odporúčame čistiť 3x – 4x za rok. Na čalúnenie sa usadzuje prach, drobné aj väčšie častice. Práve preto by ste mali ich starostlivosti venovať dostatok času. Najskôr si zistite, či sú panely potiahnuté látkou alebo eko-kožou.

Látkové dekoračné panely

Dizajnové panely na stenu potiahnuté látkou najskôr zbavte prachu. Použiť môžete navlhčenú hubku alebo vysávač s kefovým nástavcom. Jednotlivé panely je možné vysať priamo na stene, pokiaľ sú pripevnené pomocou suchých zipsov, najskôr si panely zo steny zložte.

Následne ošetrite špeciálnym prípravkom na ochranu čalúnenia. Vhodné sú impregnačné spreje, ktoré sú odolné voči prachu aj možným škvrnám. Látka zostane dlho ako nová. Prípravok vždy vyskúšajte na málo viditeľnom mieste.

235278.jpg (99 KB)

Nástenné čalúnené panely RUN v šedom čalúnení

Dekoračné panely potiahnuté eko-kožou

Akustické dekoračné panely potiahnuté koženkou alebo kožou sa veľmi ľahko udržujú v čistote. Na koženku ani kožu nepoužívajte veľké množstvo vody. Prachové častice odstráňte mierne navlhčenou hubkou s jemným saponátom. Na záver utrite papierovou utierkou do sucha.

Vyhnite sa aplikácii rôznych krémov alebo chemických či alkoholových roztokov. Existuje rad impregnačných prípravkov určených na kožu, ktoré povrch ochránia pred vlhkosťou, premočením aj zašpinením. Vhodné sú šetrnejšie nano impregnácie.

235269.jpg (84 KB)

Nástenné čalúnené panely LORE v čiernej ekokoži

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok