Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako ochladiť byt v horúcich dňoch?

A po roku tu máme opäť leto! Dni sú horúce s niekedy až tropickými teplotami a dokonca i v noci sa teplota drží vysoko cez 20 °C, čo nám bráni v pohodlnom spánku. Pokiaľ patríte medzi ľudí, pre ktorých sú vysoké teploty nepríjemné a hľadáte možnosti ako sa ochladiť, tento článok je určte presne pre vás!

Ako ochladiť byt v horúcich dňoch?

Hoci jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vniesť v horúcich dňoch do bytu trochu chladu, je klimatizácia, možnosti týmto zďaleka nekončia. Odporúča sa pravidelné vetranie vášho bytu počas noci alebo veľmi skoro ráno, ktoré miestnosti efektívne ochladí. Prípadne zatiahnutie predokenných žalúzií, ktoré vám rýchlo a dlhodobo pomôže odplašiť vysoké teploty.

 

Okrem toho máme pre váš ešte zopár ďalších trikov, ako rýchlo a efektívne znížiť teplotu v byte...

 

Tip č. 1: Nechajte odpočinúť seba aj elektroniku

Mnohí z nás majú vo zvyku zapnúť televízor či počítač hneď po príchode domov. Hoci to môže byť vaším bežným odpočinkovým rituálom, rozhodne je čas na zmenu! Elektronika je totiž zdrojom veľkého množstva tepla, ktoré vzduch v miestnosti ešte viac zahrieva. Preto skúste využiť príjemné letné večery na odpočinok vonku.

Tip č. 2: Varenie a pečenie bokom

Podobne ako bežná elektronika, aj spotrebiče v kuchyni prispievajú k zvýšeniu teploty v byte, napríklad otváranie rúry počas pečenia alebo zapnutá varná doska. V horúcich letných dňoch preto odporúčame zdĺhavé varenia vývarov či omáčok a pečenie obľúbených báboviek a koláčov od výmyslu sveta radšej vynechať.

Radšej si v tropických teplotách doprajte osvieženie v podobe nepečených dezertov či ľahkých studených pokrmov. Rovnako ako teplota v byte, i vaša únava na tom bude o poznanie lepšie.

pexels-photo-4667190.jpeg (145 KB)

Tip č. 3: Pomôžu studené farby v interiéri

Vedeli ste, že správa voľba farieb môže taktiež pomôcť ochladiť váš interiér? Niektoré farby sú prirodzene viac hrejivé a napriek tomu, že sú ideálne pre zútulnenie spálne či obývačky, v lete nežiaduco zvyšujú pocitovú teplotu v miestnosti.

Jednou z farieb, ktorá umocňuje pocit tepla, je oranžová farba, ktorá veľmi dobre odráža slnečné lúče a svojou sýtosťou miestnosť zahrieva. Z toho dôvodu odporúčame zvoliť skôr chladnejšie farby s neutrálnymi tónmi ako sú sivá, modrá, hnedá so studeným podtónom či siahnuť po osvedčenej klasike v podobe bielej farby.

Tip č. 4: Preč s kobercami a predložkami

Aj keď sa tento typ môže zdať nepodstatný, opak je pravdou. Koberce v obývačke alebo predložky v izolujú chlad z podlahy. Na leto sa ich zbavte, ich čas príde zase na jeseň. Rozdiel pocítite veľmi rýchlo. Pre väčšie osvieženie je vhodné párkrát za deň podlahu pretrieť studenou vodou. Vzduch v miestnosti bude hneď oveľa chladnejší.

Zdá sa vám zvláštne, prečo by ste sa mali v lete zbaviť kobercov? Nuž, koberce v obývačke a predložky v kúpeľni izolujú chlad z podlahy, čím prispievajú k zvyšovaniu teploty v byte. Radšej chlaďte vzduch v miestnosti.

Tip č. 5: Vyskúšajte ochladzovače vzduchu

Pokiaľ máte už vysokých teplôt skutočne po krk, riešenie máte na dosah ruky. Vyskúšajte moderné a v súčasnej dobe veľmi populárne riešenie v podobe ochladzovačov vzduchu, ktoré sa svojou efektívnosťou vyrovnajú i klimatizáciám.

Ochladzovanie nikdy nebolo jednoduchšie. Stačí vám iba ľad a obyčajná elektrická zásuvka. Naše prístroje disponujú odparovacím filtrom, ktorý vzduch čistí a zlepšuje jeho kvalitu a vďaka ľadu sa do miestnosti dostáva svieži chladný vzduch.

pexels-photo-4947736.jpeg (221 KB)

 

Poznáte iné triky, ako ochladiť byt v horúcich dňoch? Budeme radi, ak sa s nami o ne podelíte!

 

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok