Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako sa starať o hotelové postele a matrace

Kvalitný a plnohodnotný spánok vašich hostí záleží na výbere postele, a predovšetkým na vhodnom matraci a rošte. Prinášame vám niekoľko tipov, ako sa starať o hotelové postele a matrace, aby si zachovali svoje vlastnosti po dlhú dobu. Doprajte vašim klientom pokojný a ničím nerušený spánok. Nech sa cítia u vás ako doma.

Ako sa starať o hotelové postele a matrace

Starostlivosť o posteľ a lôžkoviny

1.      Odstraňujte prach a nečistoty

Pravidelná údržba, odstraňovanie prachu, nečistôt a škvŕn z hotelových postelí zaručí dlhšiu životnosť, krásny a dlhotrvajúci vzhľad. Prachu sa zbavte pomocou vysávača s nízkym alebo stredným výkonom s použitím jemnej kefy, nikdy netlačte, aby nedošlo k poškriabaniu povrchu. Pri posteliach z masívu stačí utrieť prach mäkkou, suchou handričkou alebo ľahko vlhkou.

Vzniknuté škvrny a nečistoty odstráňte ihneď po ich vzniku. Najprv vysajte suchou, jemnou handričkou všetku vlhkosť a potom tupým predmetom opatrne odstráňte zaschnutú nečistotu. Pri posteliach potiahnutých koženkou a kožou môžete použiť aj jemne navlhčenú utierku. U čalúnených postelí vždy čistite v smere tkania.

Používajte vždy len prípravky určené na starostlivosť pre daný typ čalúnenia.

2.      Lôžkoviny

Ako sa správne starať o hotelové lôžkoviny, aby si zachovali dlhotrvajúci krásny vzhľad a tvar a boli stále voňavé a príjemné na dotyk, je venovaný celý článok na našom bloguSprávna starostlivosť o hotelové lôžkoviny“.

bed linen.png (1022 KB)

Starostlivosť o matrac

1.      Otáčajte matrace

Pri spaní ľudské telo zaťažuje matrac nerovnomerne. Na niektorých miestach sa matrac preleží rýchlejšie, preto je dôležité matrac otáčať, a to všetkými smermi – sprava doľava aj od nôh smerom k hlave a naopak. Otáčajte matrac raz za dva týždne. Pred otáčaním nechajte matrac dôkladne prevetrať a vyschnúť, pretože v spánku človek vylúči veľké množstvo potu.

2.      Vysávajte a čistite

Dôležité je zbaviť matrac prachu, a preto pri každej výmene posteľnej bielizne, matrac aj posteľ vysajte. V prípade zašpinenia matraca postupujte podľa pokynov výrobcu. Matrace mávajú rovnaké štítky ako sú na oblečení, preto ich nikdy neodstraňujte. Všeobecne platí, že matracom skôr svedčí suchý spôsob čistenia.

V hoteloch, penziónoch a iných ubytovacích zariadeniach je vhodné používať aj špeciálne vysávače na suchej báze, ktoré matrac zbavia všetkých nežiaducich nečistôt. Matrac tým krásne našuchoríte a prevoniate. Po dôkladnom a profesionálnom čistení aj niekoľko rokov starý matrac bude vyzerať ako nový.

mattress vacuuming.png (1.67 MB)

3.      Vetrajte

Matracom aj lôžkovinám prospeje pravidelné vetranie a prísun čerstvého vzduchu. Pred výmenou posteľnej bielizne by matrac mal najskôr dôkladne preschnúť a vyvetrať. Nezabudnite tiež na spodnú časť, matrac musí dýchať aj zospodu. Pokiaľ pod posteľou nie je dostatočne voľný priestor, matrac ľahko nadvihnite a posuňte, aby vzduch mohol aj pod matracom voľne cirkulovať. Pokiaľ je to možné, vysuňte spodné zásuvky, aby sa vzduch dostal aj pod matrac.

4.      Zvoľte vhodný rošt

Kvalitný a dostatočne pružný rošt predĺži životnosť matraca a zachová jeho vlastnosti po dlhú dobu. Pružnosť roštu ovplyvňuje rozloženie zaťaženia matraca. Priedušnosť roštu má zase podstatný vplyv na odvetrávanie matraca a odparovanie vlhkosti. Plný rošt neumožňuje odvetrávanie matraca zo spodnej časti.

5.      Chránič matraca

V hoteloch, penziónoch a ubytovniach nesmie chýbať na posteliach chránič matraca. Chrániče na matrace ochránia matrac pred potom, prachom, škvrnami, tekutinami, baktériami a mikroorganizmami a zároveň neovplyvnia pohodlie a priedušnosť lôžka. Odporúčajú sa aj pre alergikov, pretože znižujú riziko výskytu roztočov. Chránič dokáže tiež zahladiť aj drobné nerovnosti na matraci a zvýšiť komfort pre vašich ubytovaných hostí.

Existujú dva typy chráničov:

  • obal na matrac – navlieka sa na matrac, pre ľahšiu manipuláciu je vhodné zvoliť taký, ktorý je opatrený zipsami najmenej na dvoch miestach.
  • ochranná podložka na matrac – na matrac sa iba položí a upevní na rohoch pomocou gumičiek

Chrániče matraca pravidelne perte aspoň na 60 ° C, aby ste sa zbavili všetkých alergénov.

mattress protector.png (1.15 MB)

6.      Topper

Matrac môžete tiež ochrániť kvalitným topperom. Topper je vrchný matrac vysoký cca 5 centimetrov, ktorý položíte a pripevníte elastickými pásikmi na hlavný matrac.

Topper má niekoľko funkcií:

  • chráni matrac pred zašpinením aj mechanickým poškodením
  • zvýši komfort a kvalitu daného matraca (vylepší vlastnosti existujúceho matraca)
  • predĺži životnosť matraca
  • zvýši výšku postele

topper.png (1.03 MB)

TIP: Viac informácií sa dozviete v našom článkuTopper zaistí komfort a ochráni matrac.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok