Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako si zorganizovať oblečenie v šatníkovej skrini?

Iste každý z nás niekedy zažil pohľad do neusporiadanej skrine. Ideálne vo chvíli, keď sa napríklad ponáhľame do zamestnania alebo na schôdzku a nemôžeme nájsť svoje obľúbené džínsy. Pokiaľ vo vašom šatníku vládne chaos, máme pre Vás pár tipov, ako si svoj šatník trvalo zorganizovať a urobiť z neho príjemnejšie miesto.

Ako si zorganizovať oblečenie v šatníkovej skrini?

Prvý krok – všetko musí von!

 

V prvom rade je nutné všetko oblečenie zo skrine či šatne vypratať. Jedine tak je možné urobiť prehľadné a trvalo upratané prostredie vo vašom kráľovstve. Pokiaľ do skríň ukladáte aj obuv, vyberte aj to. Všetky plochy by mali byť pred opätovným zaradením oblečenia čisté a bez prachu. Preto nábytok ošetrite vhodnými prostriedkami a povysávajte.

closet chaos.jpeg (193 KB)

Druhý krok – zbavte se starého oblečenia

V každom z nás je z času na čas trocha nostalgie. Šaty z prvej schôdzky s partnerom, ktoré síce milujete, ale dva roky ste si ich neobliekli, vyraďte. Hovorí sa, že čo na seba rok neoblečieme, s tým by sme sa mali rozlúčiť. Preto sa pred tým, než šatníku navrátite rád, starostlivo rozhodnite, ktoré oblečenie si ponecháte. Nepotrebné, ale zachovalé kúsky môžete predať alebo venovať a urobiť tak radosť niekomu ďalšiemu.

Tretí krok – kúpte si organizérov

Keď už sme vo fáze, keď máme oblečenie aj šatník pripravený, je nutné si premyslieť úložné priestory. Existuje mnoho variantov šatníkových skríň, ktoré majú ako police, tak aj úložné zásuvky. Do nich môžeme ukladať napríklad spodnú bielizeň alebo obľúbenú bižutériu. Pokiaľ takéto skrine nemáte, úložné boxy sú pre Vás tým správnym riešením. Vyhnete sa tak opätovnému hľadaniu obľúbených ponožiek či rukavíc. Vybrať si môžete zo širokej škály materiálov či veľkostí boxov. Tiež ich je možné kombinovať s interiérom v danej miestnosti.

134912i_1.jpg (256 KB)

Štvrtý krok – umiestnenie a reorganizácia

 

Rozhodnite o favoritoch. Iste máte v šatníku kúsky, ktoré nosíte najčastejšie alebo ktoré naopak volíte len párkrát do roka. Podľa toho aj oblečenie rozmiestnite. Do regálov, ktoré máte od úrovne očí až dole, umiestnite najobľúbenejšie veci. Budete o nich mať najlepší prehľad a budú Vám najlepšie dostupné. Do najhoršie dostupných častí šatníkov umiestnite napríklad sezónne oblečenie a obuv. Ak máte možnosť, kabáty a bundy, ktoré ste na jar odložili, oblečte do štýlových obalov a nebojte sa nalepiť aj nenápadné štítky. Iste ich na jeseň oceníte.

organized.jfif (243 KB)

Piatý krok – usporiadajte si doplnky

Kabelky, batohy, klobúky, a tiež bižutéria sú neoddeliteľnou súčasťou každého šatníka. Umiestnite ich tak, aby sa Vám neplietli medzi ostatné veci, ale zároveň ich majte na očiach. Tu platí rovnaké pravidlo ako pri zvyšku všetkých položiek vo vašej skrini. Najčastejšie nosené kabelky dajte na predné pozície a malé spoločenské dajte do hornej časti. Budú zdobiť Váš šatník, ale nezapletú sa športovou taškou do fitness centra. Ak máte možnosť, umiestnite kabelku do práce napríklad na konzolový stolík, ktorý je možné umiestniť v šatni aj v predsieni.

accesories.jfif (169 KB)

Gratulujeme! Prehľadný šatník je na svete a ranná rutina sa stane príjemnou súčasťou bežného dňa.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok