DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Ako skombinovať zelenú farbu v interiéri?

Markéta Etrychová
9.3.2023

Pri navrhovaní moderného interiéru hrá farebná schéma zásadnú úlohu pri určovaní celkového vzhľadu miestnosti. Jednou z farieb, ktorá je v interiérovom dizajne stále obľúbenejšia je práve zelená a jej odtiene. Tu je niekoľko tipov, ako zelenú farbu v interiéri kombinovať.

Ako skombinovať zelenú farbu v interiéri?

Psychológia zelenej farby

Zelená farba symbolizuje prírodu, pokoj a rovnováhu. Vedeli ste, že farby dokážu ovplyvniť náladu človeka? Zelená pôsobí upokojujúcim dojmom, prináša do života pohodu, zároveň posilňuje a osviežuje. Vďaka svojim pozitívnym účinkom na celý organizmus sa odporúča predovšetkým do spální, detských izieb alebo kúpeľní. Menšie akcenty sa však hodia aj do obývacích izieb.

224101.png (868 KB)

Rohová sedacia súprava SELINA

Zvoľte správny odtieň

Existuje mnoho odtieňov zelenej, od tlmených olivových tónov až po žiarivo zelené. Pred samotným výberom je nutné zvážiť, aké nálady chcete v priestore docieliť. Jemná zelená vytvorí upokojujúcu a relaxačnú atmosféru, zatiaľ čo jasnejšie odtiene môžu do priestoru vniesť energiu a vitalitu. Farbu môžete aplikovať priamo na steny alebo nábytok a dekorácie.

Kombinujte s neutrálnymi farbami

Zelená sa dobre kombinuje s neutrálnymi farbami ako je béžová, šedá alebo biela. Neutrálne tóny zmiernia sýtosť zelenej a vytvárajú ucelenejší vzhľad. Zelenú pohovku môžete napríklad kombinovať s vankúšmi v jemných tónoch alebo kobercom.

229484.png (547 KB)

Čalúnená posteľ NICKY

Kombinácia zelenej s výraznejšími farbami

Zelenú však môžete skombinovať aj s odvážnejšími farbami ako je modrá, žltá a ružová. Kombináciu s týmito farbami odporúčame do väčších priestorov, aby nedochádzalo k optickému zmenšeniu. Krásne vyzerá spojenie tmavo zelenej steny s ružovými alebo žltými doplnkami, napríklad kreslom.

Zelená v akcentoch

Ešte nie ste dostatočne pripravení alebo rozhodnutí zaobstarať výraznú sedaciu súpravu alebo posteľ? Začnite drobnými akcentmi v zelených tónoch. Začleňte do interiéru zelené dekorácie v podobe vankúšov, svietidiel, obliečok alebo taburetov.

213464.png (1.10 MB)

Čalúnené kreslo TORA

Zelené čalúnenie a textury

Ďalším spôsobom, ako začleniť zelenú farbu do interiéru je použiť ju v rôznych textúrach. Existuje celý rad látok o odlišnej jemnosti a vzhľade. Uvidíte, že si kombináciu textílií zamilujete. Skúste napríklad zelenú zamatovú pohovku a zelené ľanové závesy. Do priestoru vnesiete jedinečnú atmosféru.

Na záver možno povedať, že zelená je univerzálna farba, ktorú je možné začleniť do akéhokoľvek štýlu interiérového dizajnu. Či už chcete vytvoriť upokojujúcu atmosféru alebo byť odvážnejší. Existuje hneď niekoľko spôsobov, ako zelenú v interiéri kombinovať. Je len na vás, ktorú si vyberiete.

 

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok