Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako uložiť sezónne oblečenie?

Spolu s príchodom jesene a chladného počasia prichádza aj čas na výmenu ľahkého letného oblečenia za teplejšie kabáty a bundy. Tiež každý rok bojujete s uskladnením všetkých vašich sezónnych kúskov oblečenia a vaša skriňa potom vyzerá ako po výbuchu? Potom tu pre vás máme článok, ktorý zaručene pomôže.

Ako uložiť sezónne oblečenie?

Dozviete sa v ňom, ako najlepšie uložiť letné aj zimné sezónne oblečenie. Nezabudnite pritom ani na rady, ako najlepšie zatočiť s moľami a ako oblečenie pred nimi chrániť. A tiež sa s vami radi podelíme o niekoľko užitočných vychytávok a tipov, ako v skrini udržať poriadok a sviežosť, nielen na jeseň, ale po celý rok.

Vždy uskladňujte iba vyprané a čisté oblečenie!

Presne tak znie prvé pravidlo pri uskladňovaní sezónneho oblečenia. Nezabudnite pritom vyprať aj oblečenie, ktoré ste nenosili, zaistíte tak to, že oblečenie vydrží v skrini svieže do ďalšej sezóny. V opačnom prípade riskujete nepríjemný zápach nielen oblečenia, ale aj samotného úložného priestoru. Zápach by ste potom zo šatníkovej skrine či komody dostávali iba veľmi ťažko.

Ak na to máte možnosť a pekné počasie, sušte vypranú bielizeň vonku. Nielenže rýchlejšie a efektívnejšie preschne, ale má pridanú hodnotu v podobe sviežej vône, ktorú dosiahnete jedine na čerstvom vzduchu. Po vypratí bielizeň ešte raz skontrolujte a očistite pomocou lepiaceho valčeka. Vďaka tomu odstránite z oblečenia aj posledné nečistoty, smietky prachu, vlasy alebo chlpy od domácich maznáčikov.

Pre uskladnenie oblečenia voľte vždy skôr uzatvorené priestory, aby ste ochránili materiály pred prachom a inými nečistotami. Vešiaky alebo regály sú vhodné skôr pre uloženie práve noseného sezónneho oblečenia.

140992i.jpg (115 KB)

Vákuové vrecia – šetria miesto a chránia textil

Jedným z najužitočnejších trikov, ako múdro uskladniť oblečenie, sú vákuové vrecia. Pokiaľ nedisponujete dostatkom miesta a úložných priestorov, toto riešenie určite oceníte. Do väčších vákuových vriec sa pohodlne vojde aj niekoľko páperových zimných búnd alebo kabátov.

Vyprané oblečenie vo vreci uzatvorte a potom už iba pomocou vysávača odsajte prebytočný vzduch cez špeciálny ventil. Vďaka vytvorenému vákuu vydrží všetko oblečenie hygienicky čisté a voňavé po dlhú dobu. Naviac, je takýmto spôsobom efektívne chránené pred prachom a nečistotami.

Udržať poriadok v skrini je občas nadľudská úloha, najmä pri tom obrovskom množstve oblečenia, ktoré sa v danú ročnú dobu nenosí a len zbytočne zaberá miesto. Našťastie, aj s týmto vám vákuové vrecia dokážu pomôcť. Po odsatí vzduchu zmenšia svoj objem a vy ich môžete naskladať do úložných boxov na oblečenie. Týmto spôsobom zaberie uskladnené sezónne oblečenie iba minimum miesta. Navyše budete mať všetko prehľadne zorganizované.

pexels-photo-4498143.jpeg (77 KB)

Zákerné mole – viete, ako na ne?

Snáď už každý z nás si raz našiel na svojom obľúbenom tričku dieru od týchto malých potvoriek. Dokážu však napáchať i omnoho väčšie škody a boj s nimi je občas náročnejší než by sa zdalo. Aj tu však existuje hneď niekoľko vychytávok, ktoré vám pomôžu udržať tento hmyz od vášho oblečenia čo najďalej.

Už naše staré mamy vkladali do šatníkových skríň a komôd s oblečením malé vrecká naplnené sušenou levanduľou. Prírodné vonné silice v levanduli mole dokonale odpudzujú, zato váš šatník bude krásne svieži a prevoňaný. Aby bol tento trik naozaj účinný, meňte vrecká s levanduľou aspoň raz za mesiac.

Ďalšou možnosťou sú samozrejme špeciálne prípravky proti moliam, ktoré kúpite bežne v drogériách aj supermarketoch. Okrem nich je k dispozícii široká škála prostriedkov ako sú repelentné gélové kapsle či vrecká, ktoré odpudzujú mole. Praktické a účinné sú tiež takzvané lepiace karty, ktoré jednoducho umiestnite dovnútra šatníkovej skrine. Mole sa na túto pastičku nalepia a ich vyčíňaniu je koniec.

 141470i.jpg (87 KB)

Máte svoje zaručené triky, ako najlepšie uložiť sezónne oblečenie? Alebo viete, čo dokáže raz a navždy zatočiť s moľami? Podeľte sa s nami o vaše tipy!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok