DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Ako vybrať posteľ pre teenagera?

Snáď každý rodič si vie predstaviť, aké náročné je zariadiť izbu pre svoje dieťa, zvlášť v teenagerskom veku. Musí v nej byť dostatok miesta na štúdium, odpočinok i na zábavu. Dokonca i výber postele sa v tomto prípade občas môže zdať nadľudskou úlohou. Vyžaduje si to veľkú dávku kreativity a hlavne praktickosti.

Ako vybrať posteľ pre teenagera?

Takže ak si stále lámete hlavu na tým, ako vybrať správnu posteľ pre vášho teenagera, radi vám poradíme, na čo sa pri výbere zamerať a na čo rozhodne nezabudnúť.

Hlavné kritériá výberu postele pre teenagera

  • bezpečnosť
  • veľkosť postele
  • kvalitný matrac
  • funkčnosť
  • úložné priestory
  • dizajn

Akú veľkosť postele zvoliť?

Jednolôžko alebo dvojlôžko? Ťažká voľba, ktorú rieši veľa rodičov. Menšie deti sa poľahky uspokoja s jednolôžkom. Niektoré jednolôžkové postele sú na 2 alebo 3 stranách vybavené zvýšenými bočnicami, ktoré sú praktické a zároveň aj bezpečné. Chránia steny pred poškriabaním a deťom poskytujú zvýšený pocit bezpečia.

Odrastenejší teenageri však uprednostnia rozšírené jednolôžko, prípadne aj dvojlôžkovú posteľ. Dôležitým faktorom je nesporne komfort a dizajn, a v neposlednom rade i dostatočná výška postele.

130216_3.jpg (207 KB)

Nepodceňujte voľbu kvalitného matraca

Pri voľbe matraca pre deti nerobte kompromisy na úkor kvality. Predsa len, matrac je zásadným stavebným kameňom pre kvalitný odpočinok a spánok. Chrbtica mladého človeka potrebuje naozaj náležitú oporu na tých správnych miestach, ktorú zaručíte hlavne kvalitným matracom.

Zrejme najtvrdším orieškom býva častokrát tuhosť matraca. Pri jeho výbere sa namiesto príručiek skúste riadiť pocitmi vášho dieťaťa. Predsa len, jeho pohodlia pri spánku je tým najdôležitejším faktorom, preto nechajte dieťa, aby si samo vyskúšalo aká tuhosť matraca mu bude vyhovovať najviac.

Rozhodne berte do úvahy i výber toho pravého materiálu, či už to budú klasické penové, pružinové alebo napríklad kokosové matrace, záleží len na vás a na preferenciách vášho dieťaťa.

Prím hrajú úložné priestory

Čím väčšie množstvo úložného priestoru, tým viac výhod! Aj keď vám veľkosť miestnosti nedovoľuje umiestnenie väčšej skrine, dostatok úložného priestoru sa môže skrývať priamo pod vašou posteľou. Je to ideálne miesto na uskladnenie všetkých vašich pokladov, od drobností až po väčšie predmety.

Postele s úložnými priestormi sú na trhu v nespočetnom množstve vzhľadov aj vyhotovení. Veľkosť lôžka pritom nehrá úlohu. S väčšou posteľou však získate viac miesta na uloženie všetkých potrebných vecí.

139126i_1.jpg (218 KB)

Nedržte sa pri zemi

Fantázii sa medze nekladú, a to obzvlášť platí pri zariaďovaní detskej izby.

Poschodové postele sú stále v kurze. Vyberať môžete ako z dvojlôžkových, tak aj jednolôžkových modelov, aby ste našli ten správny.

Mnohé modeli jednolôžkových detských postelí poskytujú veľmi rozumné dispozičné riešenie. Zatiaľ čo vrchná časť postele je primárne určená na spánok a relax, v spodnej časti sa nachádza stôl alebo šatníková skriňa. Prípadne oboje. Poschodové postele tak poskytujú ideálne riešenie pre malé detské izby bez miesta nazvyš.

220812.jpg (229 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok