Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako vyčistiť a udržiavať drez v čistote

Ako vyčistiť drez tak, aby vyzeral ako nový? V tomto článku Vám prinášame jednoduché tipy, ako zabojovať so zašlým a v niektorých prípadoch aj nevábne zapáchajúcim drezom. Podrobne sa zameriame na údržbu rôznych materiálov tak, aby ste dosiahli optimálny výsledok bez rizika poškodenia.

Ako vyčistiť a udržiavať drez v čistote

Ako často drez čistiť

Drez – časť kuchyne, ktorá neustále čelí každodennému opotrebovaniu. Práve preto je kľúčové venovať mu pravidelnú a dôkladnú starostlivosť, ideálne každý deň. Pri manipulácii s potravinami sa v dreze hromadia nečistoty a baktérie, ktoré sa bez správneho upratovania môžu začať šíriť ďalej. S našimi jednoduchými tipmi Vám však starostlivosť o drez zaberie pár minút a zo zašlého drezu sa opäť stane pýcha kuchyne.

Prírodná cesta

Chcete sa zbaviť nečistôt, ale neradi šaháte po chemických prípravkoch? Máme pre vás prírodné alternatívy, ktoré dokážu drez dezinfikovať a zbaviť ho mastnoty. Medzi najčastejších pomocníkov patria:

  • Ocot = silný antibakteriálny účinok.
  • Jedlá sóda = odstraňuje mastnotu a pôsobí ako bieliaci prostriedok. V kombinácii s octom je možné využiť aj na spriechodnenie odpadu.
  • Citrón = účinný pri zosvetľovaní tmavých škvŕn

nature alternative.jpg (79 KB)

Drezy z nerezovej ocele

Najčastejšie sa v kuchyniach stretávame s klasickým nerezovým drezom. Dôvodom je ich dlhá životnosť. Pri čistení zabudnite na drastické drhnutie drôtenkou! Radšej siahnite po hubičke alebo mäkkej handričke. Pokiaľ sa o drez pravidelne staráte, postačí vám klasické mydlo. Využiť môžete aj vyššie spomínané prírodné alternatívy.

Keramické drezy

Keramické drezy si získali veľkú obľubu vďaka svojmu jednoduchému udržiavaniu. Keramika odolá aj škvrnám od potravín alebo tekutín. Na dosiahnutie lesklého a čistého vzhľadu stačí málo – len handrička, hubka a prostriedok na umývanie riadu. Všetky viditeľné nečistoty budú rýchlo a ľahko odstránené, a váš keramický drez bude vyzerať ako nový.

Granitové drezy

Granitový drez je perla každej modernej kuchyne, ale ako mu zaistiť starostlivosť, ktorá ho udrží v dokonalom stave? Predstavte si to ako malý rituál, keď granitový drez dostáva láskyplnú starostlivosť, ktorú si zaslúži. Začnite jemne – stačí teplá voda a mäkká handrička na odstránenie povrchových nečistôt. Pokiaľ sa objavia tvrdohlavé škvrny, stavte na tekutý piesok, alebo špeciálnu čistiacu pastu na granitové drezy.

Ako vyčistiť drezový odpad?

Na odstránenie nepríjemných pachov môžete vyskúšať kombináciu jedlej sódy a octu. Stačí nasypať jedlú sódu do odpadu, následne pridať ocot a nechať zmes pôsobiť. Potom opláchnite horúcou vodou.

Efektívna prevencia týchto problémov je však jednoduchá. Stačí si zaobstarať sitko do odtokov za pár korún, ktoré ľahko zachytia všetky nečistoty. Pravidelným čistením tohto drobného pomocníka sa vyhnete nepríjemným situáciám s neodtekajúcou vodou a ušetríte si zbytočné starosti.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok