Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako vyčistiť kancelársku stoličku

Markéta Etrychová
20.10.2022

Každý kúsok nábytku si zaslúži pravidelnú starostlivosť. Inak tomu nie je ani s kancelárskou stoličkou. Dôležité je pravidelné odstraňovanie prachu a hrubých nečistôt. Už vzniknuté a zaschnuté škvrny vyčistíte ľahko pomocou prípravkami na riad a vlažnej vody alebo špeciálneho prípravku na čalúnený nábytok. Na čalúnenie nikdy nepoužívajte hrubé kefky, ktoré ho nenávratne poškodia či poškriabu.

Ako vyčistiť kancelársku stoličku

Čalúnenie

Venujte čas starostlivosti o kancelársku stoličku. Pravidelná a správna starostlivosť predĺži životnosť, stálosť farieb, ale aj jej funkčnosť. Pri každodennom používaní sa čalúnenie stoličky stáva živou pôdou pre baktérie, prachu a nečistoty. Poradíme vám, ako vyčistiť kancelárske stoličky s textíliou, kožou alebo sieťovinou.

Látka

Látkové kreslá pravidelne vysávajte od prachu. Na škvrny je možné použiť špeciálny prípravok z drogérie alebo obyčajný saponát na riad, ktorý si poradí s každou mastnou škvrnou. Škvrnu čistite krúživým pohybom smerom dovnútra, aby nedochádzalo k jej rozšíreniu. Postupujte vždy od okraja k stredu. Na záver miesto vysušte papierovou utierkou.

Sieťovina

Sieťovinu pravidelne vysávajte, tým odstránite prach a ďalšie nečistoty. Následne ju utrite vlažnou vodou a jemným saponátom. Zaschnuté a viditeľné škvrny odporúčame vyčistiť špeciálnym prípravkom na čalúnenie so silnejším účinkom.

Obrázek2.png (30 KB)

Kancelárska stolička CANCEL KOMFORT PLUS v kombinácii sieťoviny a látky

Koža či eko-koža

U kožených kancelárskych stoličiek postupujte podľa pokynov od výrobcu. Všeobecne sa odporúča 1x týždenne povysávať hrubé nečistoty. Používajte zásadne jemný kefový nástavec, ktorý kožu nepoškriabe. Následne kožu utrite navlhčenou handričkou a vysušte papierovou utierkou do sucha. Na zaschnuté škvrny aplikujte mydlo či prípravok na kožu a koženku. Vždy na záver povrch vysušte. Aby koža vyzerala dlho ako nová, naneste na ňu špeciálnu olejovú emulziu.

Obrázek3.png (395 KB)

Detail kancelárskej stoličky GANZO potiahnuté ekokožou

Plast či kov

Plastové či kovové časti kancelárskej stoličky utierajte každý týždeň od prachu. Zaistíte tak dlhotrvajúcu stálosť farieb a stolička bude vyzerať dlho ako nová. Nezabúdajte ani na kríž s ramenami a kolieskami.

Kolieska

Kolieska kancelárskych stoličiek sú často veľmi namáhané a veľmi rýchlo sa zašpinia. Predĺžte ich životnosť. Poradíme vám ľahké tipy, ako udržať umelé aj gumové kolieska ako nové.

Obrázek4.jpg (15 KB)

Kancelárska stolička MATIA

Pred samotným čistením demontujte kolieska. Kancelársku stoličku položte na zem, opretá bude o zadnú časť opierky. Následne uchopte koliesko a rameno kríža, odtiahnite od seba. Ak ste kolieska nikdy nedávali dole, pravdepodobne bude potrebná väčšia sila. Môžete použiť mazivo, ktoré koliesko povolí. V prípade, že ani po potretí mazivom koliesko neuvoľníte, čistenie musí prebehnúť priamo na stoličke.

  1. Demontujte všetky kolieska zo stoličky
  2. Hrubé nečistoty odstráňte kefkou alebo vysávačom
  3. Namočte kolieska do vlažnej vody s jemným saponátom a nechajte 15 minút pôsobiť
  4. Kolieska starostlivo umyte hubkou
  5. Opláchnite čistou vlažnou vodou
  6. Osušte
  7. Nasaďte spät na stoličku
Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok