15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Ako vyčistiť podložky na stoličky a na záhradný nábytok?

Taktiež sa ani vy nezaobídete bez vašich obľúbených sedákov, podsedákov či vankúšov? Vôbec sa nečudujeme. Nakoľko sú pre váš komfort a pohodlie nevyhnutné, nie je ničím neobvyklým, že väčšina z nás volí čalúnený nábytok ako do jedálne, tak na vonkajšiu terasu. Aby si však sedáky zachovali svoj pôvodný vzhľad, tvar, farbu a kvalitu materiálu, vyžadujú si dôkladnú a špecifickú starostlivosť.

Ako vyčistiť podložky na stoličky a na záhradný nábytok?

Pravidelná starostlivosť totiž zaistia vašim sedákom kvalitu a životnosť aj niekoľko rokov. Viete ale, ako správne vyčistiť sedáky stoličiek a záhradného nábytku? Určite ste už počuli o impregnácii textilu, ale čo to vlastne znamená. Ošetrenie záhradných sedákov pred a po sezóne je nesmierne dôležité. Prečo je to tak vám s radosťou vysvetlíme, aby pre vás už žiadna škvrna nebola prekážkou.

Pravidelná údržba je najlepšou prevenciou

Kto by nechcel mať doma vankúše, ktoré aj po rokoch žiaria kvalitou a novotou? To vám zabezpečí práve tá správna a pravidelná starostlivosť. Pravidelné čistenie, pranie a vysávanie sú ideálnym riešením pre zachovanie krásy vášho nábytku.

Záhradné sedáky sú však dennodenne vystavené vplyvom počasia, ktoré môže spôsobiť ich navlhnutie, dokonca až vznik plesní na materiáli. Preto je potrebné im dopriať ešte o niečo viac starostlivosti a okrem bežnej údržby je žiaduce ich chrániť aj pred dažďom.

SK.png (82 KB)

Podložky na stoličky v kuchyni alebo jedálni to našťastie majú o niečo jednoduchšie, ale, hoci sa nemusíte obávať plesní, určite budete musieť občas bojovať so škvrnami. Na to máme ideálne riešenie – sedáky s odnímateľným poťahom. Ich pranie je jednoduché, špinavý poťah len stiahnete a vyperiete v práčke na odporúčanej teplote, ktorá sa obvykle pohybuje okolo 30 °C. Tým predídete vyblednutiu farieb či poškodeniu tvaru poťahu a už sa nikdy nebudete musieť vzdorovitých škvŕn zbavovať ručne.

133661i_1.jpg (280 KB)

S odstránením škvŕn neotáľajte!

Spôsobov, ako vyčistiť sedáky na stoličky či vankúše na záhradný nábytok, je hneď niekoľko, stačí si len vybrať správnu metódu v závislosti od materiálu. Hlavne u celočalúnených stoličiek je nesmierne dôležité, aby ste odolné škvrny či nečistoty nenechali na nábytku zaschnúť. Je potrebné ich čo najskôr po vzniknutí odstrániť, inak by ste sa ich nikdy nemuseli zbaviť, a to by vášmu nábytku na kráse rozhodne nepridalo. Máme pre vás ale skvelého pomocníka v podobe odstraňovača škvŕn na textil s okamžitým účinkom, s ktorým už čistenie nebude ani najmenší problém. Nezabudnite sa taktiež zbaviť prachu a nečistôt usadených vo vláknach tkaniny, na to vám ideálne poslúži vysávač.

Mastné fľaky na nábytku? S jedlou sódou žiadny problém! Len ju nasypte na znečistené miesto na vašom sedáku, nechajte pár minút pôsobiť a potom dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Pre dôkladnejšie čistenie však poťah sedáku vyperte v práčke, pretože hoci jedlá sóda môže pomôcť pri čistení drobných škvŕn, špeciálne čističe väčšinou nenahradí.

Na výrobu sedákov na záhradné stoličky sa častokrát používajú ako materiál dralónové alebo teflónové tkaniny, ktoré nie na starostlivosť príliš náročné. Na ich čistenie postačí klasický prípravok na autosedačky, ktorý nielenže osvieži povrch sedákov, ale zvýši aj ich odolnosť voči usadzovaniu prachu.

221006.jpg (133 KB)

Zázrak menom impregnácia

Špinavé a zašlé sedáky predstavujú neustály boj! Ten vám ale poľahky pomôže vyhrať impregnovanie. To vám nielenže pomôže ušetriť čas i námahu pri ich čistení, ale zvýši aj odolnosť materiálu voči vode, vlhkosti a rozhodne i špine či prachu. Už si nebudete musieť viac lámať hlavu nad pred- a posezónnym čistením záhradného nábytku.

Jeseň svojím príchodom záhradnému nábytku, sedákom a vankúšom nepraje, no vám dáva priestor na jeho očistenie a dôkladnú starostlivosť pred tým, než záhradu na nejaký čas opustia. Poťahy očistite od malých i veľkých nečistôt, vyperte a dôsledne povysávajte. Pred príchodom zimy a nánosmi prachu, rovnako ako na jar pred peľom, ich výborne ochráni naimpregnovanie. Očistené sedáky uskladnite v igelitových vreciach a uložte na suchom mieste, čím si ušetríte prácu s opätovným čistením s príchodom novej sezóny. Vtedy len použite vysávač a opätovne impregnujte, čím docielite želaný vzhľad i kvalitu vašich sedákov aj niekoľko rokov.

photo-1621506821957-1b50ab7787a4.jpg (207 KB)

 

Tak čo? Už viete, ako vyčistiť podložky na stoličky a na záhradný nábytok? Dajte nám vedieť, či vám naše rady pomohli alebo sa s nami podeľte o tie svoje!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok