Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako vytvoriť relax zónu v záhrade

V dnešnej uponáhľanej dobe je pre našu celkovú pohodu nevyhnutné nájsť si svoje miesto pre chvíle pokoja, odpočinku a pohody. Jedným z najlepších spôsobov je vytvoriť si relaxačné miesto priamo pri sebe doma na záhrade. Pridaním prírodných prvkov, rastlín a pohodlného záhradného nábytku vytvoríte skvelý priestor a premeníte ho na oázu pokoja. V dnešnom článku si predstavíme niekoľko krokov a prevedieme vás procesom vytvorenia relaxačnej zóny, kde sa môžete schovať pred stresom každodenného života.

Ako vytvoriť relax zónu v záhrade

1. Priestor na vašej záhrade

V prvom rade je potrebné posúdiť a ujasniť si, aké možnosti máte, zvážiť faktory ako súkromie alebo slnečné svetlo. Vyberte si oblasť, ktorá je pokojná, chránená pred nadmerným slnečným žiarením a hlukom.

2. Rastliny

Príroda je sama o sebe veľmi upokojujúca, preto sa snažte do svojej relaxačnej zóny začleniť čo najviac prírodných prvkov. Vyberajte rastliny a kvety, ktoré sú známe svojimi upokojujúcimi účinkami ako napríklad levanduľa, jazmín, alebo harmanček. Môžete si vytvoriť aj malú bylinkovú záhradku a venovať sa starostlivosti alebo zberu čerstvých byliniek napríklad na prípravu limonád, alebo aromatického čaju.

herbs.png (1.84 MB)

3. Farby

Zvoľte farebné tóny, ktoré navodzujú pokoj, ako napríklad jemné pastelové farby, zemité tóny alebo odtiene zelenej. Keď to spojíte s prírodnými materiálmi ako je drevo alebo kameň, bude celý priestor pôsobiť harmonicky. Atmosféru vylepšíte aj jemným osvetlením, napríklad svetelnými reťazami, lampášmi alebo sviečkami.

relax zone (2).png (4.48 MB)

4.  Pohodlné sedenie

Investujte do pohodlného sedenia ako polstrované kreslá, hojdacie siete alebo útulné lehátka, kde si môžete oddýchnuť. Zvážte aj začlenenie hojdacieho kresla, ktoré bude vynikať svojim vzhľadom. Nezabudnite pridať mäkké vankúše a prikrývky pre väčší pocit pohodlia a útulnosti.

237408.jpg (338 KB)

Záhradné kreslo AVILO

5. Súkromie a tienenie

Pre pocit súkromia a odhlučnenia v relaxačnej zóne zvážte inštaláciu bambusového plotu ozdobeného popínavými rastlinami ako je napríklad brečtan, vytvoríte tak prirodzenú bariéru. Vysoké živé ploty, alebo vysoké kvetináče vám môžu tiež pomôcť. Moderným riešením sú aj zavesené závesy, vyzerajú nádherne, poskytnú nejaký tieň a dá sa s nimi ľahko manipulovať.

garden.jfif (247 KB)

Pomocou týchto krokov môžete na svojej záhrade vytvoriť pokojnú relaxačnú zónu, kde sa môžete schovať pred každodenným stresom a vyčistiť si hlavu. Či už sa rozhodnete na čítanie knihy, cvičenie, meditáciu alebo len tak posedieť s priateľmi, takto zariadená záhrada vám bude vždy skvele slúžiť.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok