DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Ako zariadiť detskú izbičku?

Detská izba je vlastne taký malý byt v jednom. Medzi 4 steny sa musí vojsť dostatočne veľký priestor na hranie, pracovný pult so stolom, kľudná spiaca zóna a ešte veľké množstvo úložných priestorov na hračky, výtvarné potreby a neskôr i školské pomôcky. Ako vytvoriť miesto, ktoré si dieťa zamiluje a zároveň nebude musieť každý rok meniť polovicu nábytku? 

Ako zariadiť detskú izbičku?

1. Stavajte na kvalitných základoch

Pri nákupe nábytku do detskej izby sa nemusíte obmedzovať len na detskú kategóriu. Napríklad posteľ pre dieta staršie ako dva roky už môžete vyberať z klasických detských postelí či jednolôžok. Pokiaľ si zvolíte lôžko neutrálnej farby s možnosťou prísteľky, budú deti spokojné aj neskôr, keď príde k prespaniu kamarátov. Základom je voliť jednoduché kusy nábytku, ktoré po pár rokoch deti neomrzia a budú stále funkčné.

2. Neutrálne farby doplnia doplnky

Elsa s Annou cez celú stenu síce potešia malé dievčatko, ale po pár rokoch už si možno ani nespomenieme z akého príbehu ich poznáme. Keď zvolíte neutrálne farby steny, nábytku i podlahy, môžete detskej izbe veselú atmosféru dodať farebnými doplnkami, ktoré sa ľahko vymenia po skončení Frozen šialenstva.

house for kids.jpg (88 KB)

3. Dostatok úložného priestoru = uprataná izbička

Uzavreté skrinky, koše na hračky a dostatok miesta na výtvarné potreby, stolné hry a kocky lega pomôžu k rýchlemu poriadku. Pokiaľ naviac budete myslieť na to, aby skrinky boli prispôsobené výške dieťaťa, ľahšie v ňom posilníte samostatnosť.

4. Posvieťte si na hranie

Svetlo by malo korešpondovať s vekom a činnosťou dieťaťa, ktoré vo svojej izbe robí. Pre malé deti je to nočné svetlo k posteli, neskôr lampička k pracovnému stolu. Veľmi záleží tiež na veľkosti izby a jej prirodzenom svetle.

5. Malý priestor, veľká zábava

Postaviť si bunker z diek alebo mať priestor, v ktorom je možné nechať na pár dní postavený hrad z kociek, to sú situácie, na ktoré sa pri zariaďovaní detskej izby často zabúda. Variabilita je veľmi dôležitá hlavne pri návrhu takéhoto priestoru, ktorý má dlho dobre slúžiť.


Pri zariaďovaní detskej izby nechajte vyjadriť aj malého budúceho obyvateľa. Na čo sa podľa neho nesmie zabudnúť a čím vybaviť novú detskú izbu? Stačí, keď namaľuje obrázok alebo vám pomôže vybrať povlečenie. To sú drobnosti, vďaka ktorým sa v izbe bude cítiť lepšie.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok