DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Ako zariadiť kuchyňu do 800 €?

Nemusíte byť vyhlásení šéfkuchár, aby ste v kuchyni trávili veľkú časť života! Jej zariadenie je preto nesmierne dôležité a mať všetko potrebné prakticky zoradené a vždy po ruky vyžaduje nemalé úsilie. Naviac predstavuje značnú záťaž pre finančný rozpočet. Svojej predstavy dokonalej kuchyne sa však vzdať nemusíte, radi vám poradíme, ako ju uskutočniť.

Ako zariadiť kuchyňu do 800 €?

Krásnu a praktickú kuchyňu si môžete zadovážiť priam lusknutím prstami. Prečítajte si užitočné pravidlá ako mať kuchyňu do 800 €, ktoré vám pomôžu pri výbere a aj z mála vykúzliť skvost.

Dvakrát meraj, raz…

Máte obmedzený rozpočet? Potom je táto poučka presne pre vás! Dôležité je právne premerať priestor pre umiestnenie kuchynskej linky a zvážiť možnosti, ktoré so sebou prináša. To vám pomôže rozhodnúť sa pre ideálny tvar kuchyne a vyhnúť sa nevhodnému umiestneniu jednotlivých prvkov.

Zatiaľ čo priestor v tvare obdĺžnika sa hodí pre pozdĺžnu kuchynskú zostavu, štvorcový pôdorys si priam žiada rohovú kuchynskú linku v tvare písmena L, ktorú môžete elegantne doplniť kuchynským ostrovčekom alebo barom pre nádych luxusu.

129755.jpg (137 KB)

Sektorové kuchyne hrajú prím

Klasické panelákové kuchyne pozná asi každý. Sú úzke a miesta v nich rozhodne nie je nazvyš pre sa každý centimeter štvorcových počíta. Zadovážiť si štýlovú kuchynskú linku do malého priestoru nie je jednoduché. Berte do úvahy najmä tvar, jej výšku a rozloženie jednotlivých skriniek, aby ste si nakoniec zvolili tú správnu.

Máme pre váš skvelú voľbu – sektorové kuchynské zostavy, pri ktorých si sami zvolíte rozmiestnenie skriniek presne podľa vašich možností a preferencií. Dôležité je, aby zodpovedala vašim predstavám!

SK.png (82 KB)

Sektorové kuchyne sú naviac finančne veľmi nenáročné. A hoci je možné zadovážiť si praktickú kuchynskú linku minimalistického dizajnu pokojne i za niečo cez 200€, nebojte sa, kvalita cenou rozhodne neutrpí. Na výrobu sektorových kuchýň sa používajú odolné materiály, dokonca i na kovanie skriniek a zásuviek. Nebojte sa experimentovať, bola by škoda nevyužiť to nespočetné množstvo moderných dekorov, ktoré máte na výber.

Aby sme to zhrnuli, pokiaľ hľadáte lacnú kuchynskú linku do panelákového bytu, jednoznačne voľte sektorové kuchyne!

   1.jpg (34 KB)

Materiál kuchyne – zásadný parameter ovplyvňujúci cenu

Popri veľkosti či tvare nesmite zabúdať ani na voľbu materiálu, kde istotne hrá svoju úlohu cena, ktorá sa môže občas vyšplhať poriadne vysoko. Spravidla najdrahšie sú kuchyne z masívu. Hoci drevo nie je práve lacné, pri správnej tvrdosti vám dokáže poslúžiť až desiatky rokov. Pokiaľ uprednostňujete lacnejšie alternatívy, siahnite po borovicovom alebo smrekovom dreve, majte však na pamäti, že mäkšie drevo nedisponuje dostatočnou ochranou proti vzniku škrabancov či rýh a môže dôjsť k jeho poškodeniu.

Výhodnou alternatívou sú lacné kuchynské linky z lamina, drevotriesky alebo MDF dosiek. Nenechajte sa oklamať zaužívanými názormi, ktoré tento materiál podceňujú! Má totiž vysokokvalitnú povrchovú úpravu a dokážu sa vyrovnať i kvalite kuchýň z masívu. V prípade potreby môžete siahnuť po ochranných fóliách a lakoch na MDF dosky, čím docielite ochranu pred vlhkosťou a odplašíte neželaných návštevníkov v podobe škodcov.

Na čom ešte viac ušetriť?

Kuchynskú linku máte vybranú, rozpočet sa už kráti a ešte stále vás čakajú ďalšie výdaje? Potom určite oceníte niekoľko tipov, kde všade je možné pri zariaďovaní kuchyne niečo málo ušetriť. Tu sú:

  • kuchynská pracovná doska – voľte štandardné materiály aj rozmery, ušetríte tak aj niekoľko stoviek eur.
  • drez a vodovodná batéria – ideálnym materiálom je nerezová oceľ, ktorá skvelo vyzerá a má dlhú životnosť.
  • vybavenie jedálne – krásny jedálenský stôl so stoličkami si zadovážite len za zlomok peňazí z vášho rozpočtu. Kombináciám a fantázii sa medze nekladú. Ak ste zástancovia škandinávskeho dizajnu a jednoduchosti, vsaďte na jedálenský stôl Gulden a stoličky Blume. Táto nestarnúca klasika s retro nádychom si nájde svoje miesto v každej kuchyni.

     2.jpg (44 KB)

 

Prezrite si našu ponuku kuchynských zostáv a presvedčte sa, že elegantná a praktická kuchyňa nemusí stáť tisíce eur.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok