Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Aký druh stromčeka môžem s objednávkou dostať?

Markéta Etrychová
1.3.2022

S Vašou objednávkou obdržíte malý darček v podobe stromčeka. Ide o projekt Zelená Európa, ktorým spoločne podporíme prírodu a vrátime jej časť z toho, čo si berieme. Dostať sa k Vám môžu dva druhy stromčekov, poďme sa na ne pozrieť zblízka.

Aký druh stromčeka môžem s objednávkou dostať?

Dub letný (Quercus robur)

Dub už od pradávna symbolizuje dlhovekosť, odolnosť a silu. Niekedy označovaný ako kremelák. Mohutný strom, ktorého domovinou je Európa, Malá Ázia a niektoré časti Afriky. Môže rásť samostatne ako tzv. solitéra alebo tvoriť dubiny. Hojne sa vyskytuje v lesoch,v parkoch aj v záhradách.

Duby rastú veľmi pomaly a dožívajú sa až 500 rokov. Ich drevo vyniká kvalitou, práve preto sa často využíva pri výrobe nábytku. Strom je svetlomilný a na okolité podmienky veľmi prispôsobivý. Najlepšie sa mu darí vo vlhkých a živných pôdach. Plodom je pre všetkých známy žaluď.

oak.jpg (124 KB)

Douglaska tisolistá (Pseudotsuga menziesii)

Vždyzelený rýchlo rastúci strom, ktorý bol pôvodne rozšírený v Severnej Amerike. Dnes v lesoch patria medzi najhojnejšie vysádzané dreviny. Pôsobivý strom nie je náročný na priestor, hodí sa aj do záhrad či parkov. Svojím vzhľadom sa podobá smrekom a jedlám, odlišujú ho iba jemnejšie rysy. Douglaska sa pýši druhým najvyšším ihličnanom na svete, ihneď po sekvoji.

Naopak od duba rastie douglaska rýchlo. Pevné a hlboké korene zaisťujú strom aj počas silných vetrov. Dobre sa jej darí na živných vlhkých pôdach, nie však podmáčaných či extrémne suchých. Dobre prospieva aj v tieni, často sa využíva do ihličnatých živých plotov. V tomto prípade sa nevyhnete pravidelnému zastrihovaniu.

Douglaska poskytuje cenné drevo s vysokou kvalitou. Využíva sa najmä pri výrobe nábytku alebo na vonkajšie konštrukcie. Silica má blahodarné účinky a našla uplatnenie v aromaterapiách.

douglaska.jpg (178 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok