Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Aký konferenčný stolík vybrať do obývačky?

Kúpili ste do novej obývacej izby krásnu sedaciu súpravu presne podľa vašich predstáv? Perfektné! Potom už zostáva len vybrať pekný konferenčný stolík, ktorý ju bude dokonale dopĺňať. Výber stolíku ale nie je zďaleka tak jednoduchý, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Konferenčný stolík musí s pohovkou a ďalšími prvkami interiéru ladiť vizuálne a zároveň aj prakticky. Skrátka tak, aby vám poskytoval maximálny komfort. Ak neviete, ako vybrať ideálny konferenčný stolík, nezúfajte. V nasledujúcich 4 krokoch vám poradíme, ako pri výbere postupovať.

Aký konferenčný stolík vybrať do obývačky?

Krok 1: Výšku konferenčného stolíka určuje sedačka

Správna výška konferenčného stolíka je kľúčová. Odvíja sa od nej celkový komfort, ktorý pri sedení a využívaní stolíka budete mať. Príliš nízky stôl dá zabrať vašmu chrbtu, naopak zbytočne vysoký stôl by mohol brániť vo výhľade pri sledovaní obľúbeného filmu alebo seriálu.

Na určenie ideálnej výšky stolíka stačí využiť jednoduchú zásadu. Doska stola by mala byť v rovnakej úrovni, ako sú sedacie plochy vašej sedacej súpravy, kresiel či taburetov. Jedine tak budete mať všetko pohodlne v dosahu. Optimálna výška konferenčného stolíka sa obvykle pohybuje medzi 40-50 centimetrov.

199683i.jpg (199 KB)

Krok 2: Ako veľký stolík zvoliť? Záleží na vašich návykoch

Veľkosť konferenčného stolíka ovplyvňuje viac faktorov. Z estetických aj praktických dôvodov by mal byť stôl úmerne veľký k veľkosti sedačky. Malý stolík a veľká pohovka? To dohromady príliš nepasuje. Veľkosť stolíka sa samozrejme odvíja aj od priestorových možností vašej obývačky

Malá miestnosť si bude žiadať celkový minimalizmus. Či už sa jedná o nábytok alebo ďalšie vybavenie. Zvoľte teda skôr malý či guľatý konferenčný stolík, prípadne sadu niekoľko menších stolíkov, ktoré do seba možno zložiť. Ak mávate často hostí, šikovným riešením pre vás bude Rozkladací konferenčný stolík NEOS. Tento typ stolíku oceníte tiež v prípade, že ho potrebujete umiestniť napríklad do odpočinkovej zóny v kancelárii alebo v pracovni. Vďaka svojim rozmerom totiž v prípade potreby pohodlne nahradí pracovný stôl.

Všeobecne ale najviac záleží na vašich preferenciách a návykoch. Zvážte teda, v akej miere stolík bežne využívate a koľko doplnkov a ďalších predmetov na neho chcete odkladať. Nakoniec zvoľte veľkosť, ktorá pre vás bude najpraktickejšia.

137847i.jpg (57 KB)

Krok 3: Nepodceňujte voľbu materiálu

Voľba materiálu, z ktorého je konferenčný stolík vyrobený, je rovnako dôležité ako jeho správne rozmery. Vhodne zvolený materiál môže dodať celému interiéru punc luxusu a vytvoriť aj pomyselnú čerešničku na torte. Klasicky najobľúbenejším materiálom je drevo vo všetkých svojich podobách a dekoroch. Konferenčné stolíky z masívu sú skutočne krásným kúskom nábytku, ktorý dokáže interiér obývačky výnimočne pozdvihnúť.

Krásne vyzerajú tiež sklenené konferenčné stolíky. Pripravte sa však na časté umývanie a všeobecne náročnejšiu údržbu. Na skle je vidieť každú smietku a šmuhu. Výborným vodítkom pri výbere stolíka je aj materiál vašej obývacej zostavy. Odporúčame zvoliť rovnaký alebo podobný materiál. Celok potom bude pôsobiť harmonicky.

128136i.jpg (122 KB)

Krok 4: Dizajn v súlade so štýlom interiéru

Správnu výšku, rozmery a materiál konferenčného stolíka už máte. Výborne! Nezabúdajte ale všetky tieto parametre prispôsobiť celkovému štýlu obývacej izby. Či už sa jedná o štýl minimalistický, industriálný, moderný škandinávsky či naopak rustikálny so starožitnými prvkami. Dizajn konferenčného stolíka by mal do koncepcie interiéru zapadať.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok