DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Babské rady na vyčistenie kuchynskej linky

Skúste si to predstaviť spolu s nami. Konečne ste si zadovážili svoju vysnívanú kuchyňu a varenie je v nej potešením. Dokonca sa občas pristihnete, ako sa vám z nej vôbec nechce odísť. Zrazu vám ale do oka udrie mastnota alebo nečistoty spôsobené varením. Čo teraz? Čím a ako vyčistiť mastné škvrny na kuchynskej linke? Ako čo najviac predĺžiť životnosť kuchyne?

Babské rady na vyčistenie kuchynskej linky

Žiaden strach! Už naše staré mamy poznali na tieto otázky odpoveď a vedeli si poľahky poradiť s mastnotou a odolnými škvrnami. A nepotrebovali pritom žiadne drahé chemické čistiace prípravky. Bohato si vystačili s tým, čo našli vo svojej kuchyni alebo špajze.

Základná výbava našich starých mám

Zabudnite na chémiu! Poohliadnite sa po svojej kuchyni po typických „ničiteľoch nečistôt“, ktoré sú súčasťou babských rád, suroviny ako citrón, ocot, olej, jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Spoľahlivo vám pomôžu odmastiť kuchynskú linku aj spotrebiče, zbaviť povrchy zašlého vzhľadu, odstrániť vodný kameň alebo dokonca eliminovať nepríjemné pachy. Poďte sa s nami pozrieť, ako tieto kuchynské zázraky čo najlepšie využiť.

138509i.jpg (220 KB)

Kráľ a kráľovná medzi babskými radami? Citrón a jedlá sóda!

Spojenie citrónu a jedlej sódy - tomu sa hovorí výherná kombinácia! Hoci príchuť citrónu nepatrí medzi obľúbené, môže sa stať užitočným a univerzálnym pomocníkom pri odstraňovaní mastnosti a nečistôt. Šťavou z citróna môžete vyčistiť aj kuchyňu s modernou matnou povrchovou úpravou. Jedlá sóda sa vám zase bude skvele hodiť pri čistení obkladov a kuchynskej pracovnej dosky. Vyskúšajte tieto dva zázraky dohromady a nadobro si poraďte so špinavými kuchynskými spotrebičmi.

SK.png (82 KB)

Pomocou jedlej sódy a citrónovej šťavy sa rýchlo zbavíte aj vodného kameňa na kuchynskej batérii či dreze. Naneste ich na zasiahnuté miesto a nechajte päť minúť pôsobiť, následne krúživými pohybmi odstránite vodný kameň a dôkladne opláchnite vodou. Pri odvápňovaní varnej kanvice skúste pridať ešte pár kvapiek octu. A voilá! Vaša kuchyňa bude žiariť ako nová!

130789.jpg (163 KB)

Olej – univerzálny majster kuchyne

Bez oleja sa už v kuchyni asi ani nezaobídeme. Pri varení je nenahraditeľný, no tam jeho možnosti nekončia. Možno ho totiž využiť aj pri upratovaní a čistení kuchyne, najmä na odstránenie zaschnutých mastných škvŕn aj na samotnej kuchynskej linke.

Skúsili ste už ošetriť váš drevený nábytok olejom? Možno vám pripadá zvláštne, no je to rada na nezaplatenie. Olej totiž skvelo dokáže vrátiť zašlému drevu jeho prirodzený lesk a ošetriť i drevenú pracovnú dosku v kuchyni. Ani s malými škrabancami či ryhami nebude mať problém.

Olej je naviac šetrný a jeho použitie nespôsobuje žiadne ďalšie mechanické poškodenia. Lesklé kuchyne tak znovu získajú svoj originálny jas. Chcete predĺžiť životnosť svojej drevenej kuchynskej linky? Siahnite po oleji a nebudete ľutovať!

130714.jpg (157 KB)

 

Zverila vám starká tiež niektorý zo svojich trikov? Podeľte sa s nami o ne! Babských rád na vyčistenie kuchyne nie je nikdy dosť.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Terezia Šuranská: Prostriedky čistiace 30.6.2022
Ja kupujem inak domov všetky moje čistiace prostriedky z eshopu Roin a som fakt brutal spokojná
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok