Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Čistenie ako od profesionála: Rýchle čistenie kúpeľne do 30 minút

Kúpeľňu aj toaletu je potrebné pravidelne čistiť, najlepšie priebežne. Vďaka tomu vám väčšie upratovanie kúpeľne nezaberie viac ako 30 minút. Toaletu, vaňu a sprchovací kút vyčistíte za niekoľko minút. Dôležité je plánovanie a príprava.

Čistenie ako od profesionála: Rýchle čistenie kúpeľne do 30 minút

Plánovanie

Pred samotným upratovaním kúpeľne si pripravte všetky čistiace potreby a prípravky. Neobídete sa bez handričky či hubky, mopu, gumových rukavíc, papierových utierok a čistiacich prostriedkov. Je len na vás, či siahnete po prírodnom variante ako je ocot alebo jedlá sóda, alebo po bežných čistiacich prostriedkoch.

  • Bielizeň a textílie

Osušky, uteráky a ďalšie textilné doplnky vhoďte do práčky a vyperte. Budete mať kúpeľňu bez akýchkoľvek drobností a môžete začať s veľkým, ale predovšetkým rýchlym upratovaním. Kúpeľňovú rohožku vyperte alebo vyvetrajte na čerstvom vzduchu.

Po upratovaní rohožku vráťte na svoje miesto, vytiahnite čisté uteráky a prevoňajte osviežovačom vzduchu. Poriadne vyvetrajte.

128455.jpg (128 KB)

Kúpeľnová zostava ALOMA s umývadlom

  • Záchod

Najprv nalejte čistiaci prostriedok na toalety, aby ste odstránili vodný kameň a nečistoty. Môžete použiť klasické Savo alebo priamo do misy nasypať asi 100 g jedlej sódy a ocot asi 100 ml. Zatvorte sedátko a nechajte pôsobiť približne 20 minút. Medzitým sa pustite do ďalšej časti kúpeľne. Po 20 minútach pôsobenia vydrhnite toaletu kefou a utrite sedadlo a ostatné časti handričkou.

  • Sprcha a umývadlo

Do odpadov sprchového kúta a umývadla nasypte cca 100 g sódy a ocot 100 ml, prelejte cca 100 ml horúcej vody. Nechajte pôsobiť asi 20 minút a opäť zalejte horúcou vodou, tentoraz cca 500 ml. Jedlá sóda vám pomôže v boji s upchatým odpadom. Sódu je možné nahradiť hydroxidom sodným cca 100 g a 100 ml horúcej vody. S hydroxidom však zaobchádzajte veľmi opatrne a chráňte si oči aj ruky.

Po vyčistení odpadov sa pustite do čistenia keramiky. Tú najlepšie vyčistíte hubkou a vodou. Na vápenité usadeniny použite čističe na báze kyseliny citrónovej. Tu je základom pravidelnosť a priebežné upratovanie. Vodného kameňa na batériách sa najlepšie zbavíte zriedenou citrónovou šťavou, ktorú nakvapkáte priamo na škvrny. Po umytí utrite do sucha, keramiku.

Sklo sprchového kúta umyte mydlom a mäkkou handričkou. Vápenné usadeniny odstránia špeciálne čističe alebo octový roztok v pomere ocot a voda 1:3. Nechajte pôsobiť asi 15 min., opláchnite vodou a zotrite gumovou stierkou.

  • Obklady a dlažba

Po aplikácii prostriedkov do WC a odpadov sa pustite do čistenia obkladov. Najrýchlejším riešením je čistenie pomocou mopu na podlahu so saponátom na podlahy. Dlažbu vytrite až na samotný záver a otvorte okno.

  • Zrkadlo

Zrkadlo umyte špeciálnym prípravkom na zrkadlá či okná. Doleštite papierovou utierkou. Nikdy nepoužívajte prípravky na báze chlóru. Naše babičky často používali citrónovú šťavu zmiešanú s vodou, ktorú pomocou handričky naniesli priamo na zrkadlo a rozleštili. Vyskúšajte, stojí to za to!

Priebežné upratovanie

Kúpeľňu zvládnete upratať do 30 minút, pokiaľ ju priebežne udržujete v čistote. Dôkladnejšie upratovanie potom stačí 1x za 14 dní alebo mesiac. Toaletu umyte aspoň 2x za týždeň, sprchovací kút 1x. Číre sklá pri sprchovacom kúte po každom sprchovaní stiahnite gumovou stierkou, len tak ich udržíte v dokonalom lesku.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok