15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Čo je to systém tichého zatvárania a aké sú jeho výhody?

Markéta Etrychová
31.3.2021

Tichý dojazd niekedy označovaný ako Silent systém je zatvárací mechanizmus využívaný najčastejšie u posuvných dverí. Systém tichého dovierania spomaľuje pohyb v konečnej fáze zatvárania a zabraňuje tvrdému nárazu. Zvyšuje prevádzkovú bezpečnosť dverí a zaisťuje plynulé dojatie bez hlučného dorazu.

Čo je to systém tichého zatvárania a aké sú jeho výhody?

Kde všade sa systém využíva?

Najčastejšie sa samozatváracie mechanizmus využíva pri posuvných dverách, zásuviek pri kuchynskej linky alebo skríň s posuvnými dverami. Všade tam, kde chceme minimalizovať tvrdé nárazy a vysoký hluk zapríčinený klasickým zatváraním.

2.jpg (200 KB)

Aké sú hlavné výhody systému?

Tiché, jednoduché a mäkké dovieranie, ktoré je zaručené integrovaným tlmičom. Tlmič je primontovaný k danej časti nábytku. Výhodou je tiež jednoduchá montáž, bezchybná funkčnosť a vysoká spoľahlivosť.

Aký je princíp tichého dovierania?

Samotný princíp zatvárania je jednoduchý a efektívny. Založený je na dvoch proti sebe stojacich tlmičoch. Pri pohybe dverí sú tlmiče aktivované, pri dovieranie začne pôsobiť drobná pružinka ako ťažná sila, ktorá dvere plynulo a šetrne dovrie. Jedna časť sa uchytí na samotné dvere, druhá na puzdro alebo stenu. Systém tichého dovierania možno u väčšiny dverí namontovať aj dodatočne.

3.jpg (158 KB)

Kto ocení jeho výhody?

Hlavné výhody sú absolútne bezhlučnosť a plynulý dojazd. Tieto vlastnosti ocenia majitelia malých bytov, obľúbené sú aj v detských izbách alebo spálňach. Ráno nebudete nikoho budiť hlučným otváraním skrine, zásuviek v kuchyni alebo dverí. Ideálnym riešením sú do garsóniek, kde jedna miestnosť funguje ako kuchyňa, šatňa aj spálňa zároveň.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok