Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Dekorácia do detskej izby

Markéta Etrychová
19.1.2023

Zariaďovanie detskej izby môže byť zábava. Vytvorte priestor prispôsobený jedinečným potrebám a preferenciám vášho dieťaťa. S vhodným nábytkom a dekoráciami môžete vytvoriť izbičku, ktorá bude funkčná, vizuálne príťažlivá, a ktorá bude vaše dieťa tešiť mnoho rokov.

Dekorácia do detskej izby

Osvetlenie

Osvetlenie je dôležitým prvkom každej miestnosti, pri zariaďovaní detskej izby je obzvlášť dôležité. Správne osvetlenie môže pomôcť vytvoriť vrelú a príjemnú atmosféru, pomáha zlepšiť viditeľnosť, čo deťom uľahčí hranie, čítanie a štúdium.

Pokiaľ ide o osvetlenie detskej izby, jednou z najdôležitejších vecí, ktorú treba zvážiť je typ osvetlenia. Existuje niekoľko rôznych typov osvetlenia, ktoré je možné v detskej izbe použiť. Hlavné osvetlenie izby zaistia stropné svietidlá ako sú lustre. Naopak pri štúdiu sú dôležité stolné či stojacie lampy.

Ďalším dôležitým aspektom, ktorú musíte mať na pamäti, pokiaľ ide o osvetlenie detskej izby, je teplota farieb. Teplé biele svetlá sú vhodnejšie na vytvorenie útulnej a upokojujúcej atmosféry, zatiaľ čo studené biele svetlá sú vhodnejšie na vytvorenie jasnej a živej atmosféry.

231353.jpg (2.52 MB)

Lampa LEON

Nábytok

Jedným z kľúčových prvkov, ktoré treba pri zariaďovaní detskej izby zvážiť, je detská posteľ. K dispozícii je mnoho rôznych štýlov a veľkostí detských postelí, od tradičných dvojlôžok po poschodové postele, a dokonca aj tematické postele v tvare áut alebo hradov. Pri výbere postele do detskej izby zvážte vek dieťaťa, jeho veľkosť a osobné preferencie.

Ďalším zásadným nábytkom, ktorý musíte starostlivo vyberať, je stôl pre deti. Stôl by mal mať pre vaše dieťa správnu výšku a mal by sa ľahko čistiť. Mal by byť tiež dostatočne robustný, aby zvládol nátlak detských hier a šantenia. Malý okrúhly stolík s detskou stoličkou je skvelou voľbou pre malé deti, zatiaľ čo staršie deti môžu dať prednosť klasickému kancelárskemu stolu.

Podlaha

Koberec je skvelou voľbou pre detskú izbu, pretože poskytuje mäkký a pohodlný povrch na hranie a tiež miesto, kde môžu sedieť alebo čítať. Koberce sa dodávajú v rôznych farbách a vzoroch, takže si môžete vybrať taký, ktorý doplní celkový dizajn izby.

teepee for kids.png (1.49 MB)

Detský stan TEEPEE

Doplnky

V neposlednom rade je pri zariaďovaní detskej izby dôležité zohľadniť celkovú estetiku a funkčnosť priestoru. Izbu môžete doplniť osobnými prvkami, ako sú zarámované rodinné fotografie, umelecké diela vytvorené dieťaťom alebo jeho obľúbené postavičky. Zvážte tiež začlenenie úložných riešení, ako sú police na knihy alebo boxy na hračky, aby bola izba organizovaná.

Farby

Jednou z kľúčových vecí, ktoré treba mať pri výbere farieb do detskej izby na pamäti, je, že rôzne farby môžu vyvolávať odlišné emócie a pocity. Napríklad modrá farba je často spájaná s pokojom a vyrovnanosťou, takže je pre detskú izbu skvelou voľbou. Zelená je zase často spájaná s rastom a rovnováhou, ideálna pre študijný priestor.

Pokiaľ ide o farby akcentov, môžete zvoliť jasné a odvážne farby, ktoré sú zábavné a hravé, ako je červená, žltá a oranžová. Tieto farby je možné použiť na dodanie vizuálneho záujmu o miestnosť a dajú sa ľahko aktualizovať podľa toho, ako sa menia preferencie vášho dieťaťa.

Pokiaľ ide o maľovanie alebo tapetovanie stien, môžete sa rozhodnúť pre zábavný a hravý vzor. U detí sú obľúbené bodky, pruhy alebo dokonca zábavné kreslené postavičky. Vnesiete tak do izby nový rozmer a živosť. Kľúčom k výberu farieb do detskej izby je nakoniec nájdenie rovnováhy medzi funkčnosťou a kreativitou.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok