Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

DIY projekty pre netradičnú vianočnú výzdobu

Eliška Kašperanová
23.11.2023

Už Vás nebaví bezduché vianočné dekorácie z obchodov a radi by ste tento rok svoj interiér vyšperkovali originálnou výzdobou? Prinášame Vám 3 jednoduché DIY návody, vďaka ktorým prichystáte svoj domov na príchod Ježiška a na chvíľu zabudnete na predvianočný zhon. Pusťte sa s nami do tvorenia.

DIY projekty pre netradičnú vianočnú výzdobu

Vianočná hviezda z papierových sáčkov

Na jednu hviezdu budete potrebovať:

  • 12 papierových sáčkov,
  • lepidlo,
  • nožnice,
  • niť.

Postup:

Vezmeme si prvé vrecko, položíme ho zlepeným koncom k sebe tak, aby naspodku bola kratšia strana. Lepidlom prejdeme zvisle odspodu nahor uprostred vrecúška a potom horizontálne kúsok od spodného okraja (obrátené písmeno T). Vezmeme si ďalšie vrecko, položíme na to prvé a lepidlo nanesieme na rovnaké miesto. Takto postupujeme pri všetkých sáčkoch.

Akonáhle máme všetky vrecká zlepené, nožnicami zostrihneme hornú polovicu do ostrej špičky. Na poslednú stranu vlepíme po celej dĺžke niť na zavesenie a opäť nanesieme lepidlo. Po stranách môžeme vystrihnúť malé trojuholníky, vďaka ktorým nám vznikne dekoratívnejší vzhľad. Na záver hviezdu opatrne roztiahneme a posledné strany zlepíme k sebe. Hotovú dekoráciu môžete zavesiť do okien, na dvere alebo na police.

paper stars.jpg (93 KB)

Látkový vianočný stromček

Na jeden stromček budete potrebovať:

1 ks zelenej látkovej dekoratívnej plsti (30x30 cm),

1 ks polystyrénového kužeľa (11 cm),

1 ks dekoratívne hviezdičky,

10 ks plyšových brmbolcov rôznej farby,

ozdobný povrázok,

tavnú pištoľ.

Postup:

Látku si nastriháme na 3 cm široké prúžky, ktoré zo ¾ nastrihneme. Dĺžku prúžkov prispôsobíme veľkosti kužeľa. Pripravené prúžky postupne lepíme nenastrihnutou stranou na kužeľ pomocou tavnej pištole, kým nie je celý pokrytý plsťou. Na záver stromček dozdobíme pripravenou hviezdičkou, brmbolcami a špagátom. Vo fantázii a počte dekorácií sa medze nekladú. Výrobkom môžete dozdobiť jedálenský stôl, konferenčný stolík či police.

fabric christmas trees.jpg (96 KB)

Šišková ozdoba na stromček

Na jednu ozdobu budete potrebovať:

  • 1 ks borovicovej šišky,,
  • 10 ks plyšových brmbolcov,
  • ozdobnú stuhu,
  • niť,
  • tavnú pištoľ.

Postup:

Najprv si urobíme zdravotnú prechádzku v lese a nazbierame si borovicové šišky, ktoré majú ideálny tvar na ozdobu. Doma už nám bude stačiť medzi jednotlivé šupinky lepiť ozdobné brmbolce pomocou tavnej pištole. Na širšiu stranu šišky nalepíme mašľu s niťou, za ktorú budeme ozdobu vešať buď na stromček, alebo kamkoľvek do interiéru. Pokiaľ sa vám nebude páčiť prírodný dekor, môžete šišku najskôr natrieť napríklad zlatou farbou. Pred nanášaním dekorácií ale nechajte šišku poriadne zaschnúť (ideálne cez noc).

pine cone decoration.jpg (91 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok