15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Farba roku 2023: Viva Magenta

Markéta Etrychová
26.1.2023

Farba roka sa každoročne vyberá na základe trendov a preferencií v spoločnosti, ktoré sa prejavujú v oblasti módy, dizajnu, architektúry a ďalších odvetviach. Tohtoročnou farbou je odtieň Viva Magenta. Farba symbolizujúca optimizmu, novú energiu a silu. Spoznajte farbu roka podľa Pantone Color Institute zblízka.

Farba roku 2023: Viva Magenta

Viva Magenta: Farba roku 2023

Energetický fuchsiový odtieň, ktorý sa nachádza na farebnej palete presne medzi červenou a ružovou. Vďaka svojej sýtosti dokonale upúta pozornosť. Ideálne do módneho, ale predovšetkým marketingového priemyslu. Interiérom dodá šmrnc a štipku elánu. Farba Viva Magenta je vhodná pre odvážnych dizajnérov, ktorí chcú vyjadriť individualistu a jedinečnosť každého z nás.

Aké je posolstvo odtieňa Viva Magenta?

Výrazná farba má za úlohu nechať vyniknúť individualitu a jedinečnosť každého z nás. Silne sa spája s radosťou zo života, optimizmom, mladosťou a energiou. Dominantný odtieň so sebou nesie experimentovanie, sebavyjadrenie a otvára sa digitálnemu svetu. Na strane druhej hľadá rovnováhu medzi digitálnym a reálnym životom.

viva magenta with green colour.png (1.55 MB)

Ako použiť farbu v interiéri?

Vivu Magentu použite ako kontrastnú farbu predovšetkým na menšie plochy. Vďaka svojej intenzite dokáže pritiahnuť pozornosť a zvýrazniť celý priestor. Karmínovo červený tón odporúčame kombinovať skôr s neutrálnymi farbami ako je biela, šedá alebo čierna. Tí odvážni z vás môžu siahnuť po smaragdovo zelenej.

Farbu aplikujte na dekorácie alebo nábytok. Skvele bude vyzerať na kreslách, jedálenských stoličkách, posteľiach a ďalšom čalúnenom nábytku. Použiť ju môžete aj na stenu. Zvoľte však tú najsvetlejšiu v celom byte s dostatkom prirodzeného svetla, aby miestnosť nepôsobila stiesnene a tmavo.

Kto farbu roka vyberá?

146Pantone Color Institute bol založený v roku 1962 a odvtedy sa stal medzinárodne uznávanou autoritou na poli farebného dizajnu a trendov. Každoročne vyberá farbu roka. Táto farba sa potom stáva inšpiráciou pre mnoho priemyslov vrátane módy. Pantone Color Institute je svetovým lídrom v odvetví farieb a inšpirácie, udáva smer. Každá farba má symboliku na nadchádzajúci rok. Farba roka je obvykle jedna, ale napríklad v čase covidu v roku 2021 boli farby dve.

Inspirácie:

132082.png (1.12 MB)

Čalúnená posteľ boxspring GRETA + úložný priestor + topper

 

227868.png (978 KB)

Sedacia zostava SELIVA

 

233649.png (239 KB)

Čalúnená pohovka MONIKA

 

217412.png (223 KB)

Jedálenská stolička BERRY Velvet

 

225702.png (209 KB)

Kreslo THEODORIS

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok