15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Grilovacia sezóna zahájena: 3 recepty so zeleninou

Teplé večery priamo nabáda na grilovanie a prípravu dobrého jedla i pitia v spoločnosti rodiny či priateľov. Začnite grilovaciu sezónu štýlovo a bez mäsa. Nedostatok fantázie Vás prekvapiť nemôže. Prinášame Vám vegetariánske dobroty na gril. Posaďte sa s nami, uvarte si s nami!

Grilovacia sezóna zahájena: 3 recepty so zeleninou

Ešte, než si pozvete návštevu na barbecue, zaistite si dostatok surovín na prípravu pokrmov, ale aj miesto na sedenie. Záhradný nábytok môžete doplniť o ratanové kreslá alebo klasické jedálenské stoličky z kuchyne. Dôležité je, aby mal každý pohodlie počas stolovania, ale aj po ňom.

1. Zeleninový špíz s grilovaným syrom

 

Množstvo: 4 porcie    Celkový čas: 30 minút

Ingredience:

4 ks oblúbeného pečiva

1 väčšia cuketa

2 červené papriky

2 cibula, môže byť aj šalotka

Balenie cherry paradajok

Syr feta

Olivový olej

Soľ a korenie

Citronová šťáva, cesnak a chilli podľa chuti

Špajle

 

Postup:

  1. Olivový olej zmiešajte so soľou, čiernym korením, cesnakom, prípadne chilli alebo citrónom.
  2. Na špajle napichujte zeleninu, syr podľa chuti a vlastných preferencií.
  3. Hotové špízy položte na gril a grilujte asi 4 – 5 min z jednej a druhej strany.
  4. Podávejte s oblľúbeným pečivom a dresingom.

vegetable.jpg (354 KB)

2. Grilované papriky plnené feta syrom

Množstvo: 4 porcie     Celkový čas: 30 minút

Ingredience:

4 červené kápie

2 balenie mozzarelly

1 balenie balkánského syru

Olivový olej

Vetvičky bazalky

Postup:

  1. Najskôr si rozpáľte gril asi na 200 °C.
  2. Papriky umyte, rozkrojte na pol a odstráňte vnútornú časť so semienkami.
  3. Polovky paprík z vonkajšej strany potrite olivovým olejom.
  4. Mozzarellu aj balkánsky syr nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kúsky.
  5. Papriky naplňte vzniknutou zmesou a ozdobte lístkom bazalky.
  6. Naplnené papriky položte na gril a nechajte syr zmäknúť (cca 5 min).
  7. Potom už môžete podávat. Syr je možné na záver posypať čerstvo namletým korením.

 

3. Portobello hamburgery

Množstvo: 4 porcie  Celkový čas: 45 minút

Ingredience:

4 celozrnné hrčky

4 ks portobello

Olivový olej

Syr balkánského typu

Ľadový šalát

Paradajky

Majonéza

Soľ a korenie

4ks špajdlí na hamburger

Cibuľka alebo chilli podľa chuti

Postup:

  1. Portobello zbavte nožičiek, umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Hlavičky potrite olivovým olejom, okoreňte a položte na gril.
  3. Grilujte z každej strany asi 10 minút. Na záver mierne osoľte.
  4. Celozrnnú žemľu rozpoľte a grilujte z oboch strán do chrumkava.
  5. Na malú chvíľu položte na gril balkánsky syr.
  6. Potom už Vás čaká príprava na servírovanie.
  7. Spodnú časť žemle potrite majonézou, naskladajte ľadový šalát, ogrilované portobello, paradajku a na záver môžete pridať ešte karamelizovanú cibuľku alebo chilli, všetko priklopte druhou polovicou žemle a prepichnite špejľou na hamburger.

 

Dobrú chuť!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok