DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Inšpirácia: Ako prestrieť vianočný stôl

Markéta Etrychová
20.12.2021

Dokonalú atmosféru počas štedrovečernej večere dokážu ovplyvniť aj maličkosti v podobe prestierania, jedálenského servisu alebo malých dekorácií. Pri stole sa väčšinou zíde celá rodina, vytvorte jedinečný okamih, na ktorý budete všetci spomínať. Zlaďte slávnostnú tabuľu s vianočnou výzdobou v interiéri. Inšpirujte sa obľúbenými štýlmi bývania.

Inšpirácia: Ako prestrieť vianočný stôl

Slávnostná tabuľa v industriálnom štýle

Priemyselný dizajn inšpirovaný starými továrňami a halami. Priestory v industriálnom štýle sú otvorené a svetlé. Farbu masívneho dreva dopĺňajú šedé a čierne tóny v podobe kovových a betónových prvkov. Veľkú úlohu tu zohráva osvetlenie, obľúbené sú veľké svietidlá a lampy.

Industriálne vianočné dekorácie vychádzajú z podstaty priemyslom inšpirovaného štýlu. Na slávnostnej tabuli sú hlavnými prvkami kovové elementy vo forme svietnikov a malých ozdôb. Drevený stôl ozdobte bielou, čiernou a šedou, ktoré vytvoria dokonalý kontrast. Veľký kovový svietnik umiestnite do stredu stola. Biele keramické taniere doplňte o čierne či šedé obrúsky a krištáľové sklo. Pre niekoho strohý industriálny štýl môžete doplniť antracitovým behúňom.

Rustikálne ladený štedrovečerný stôl

Rustikálny štýl vychádza zo starých čias. Srdečná atmosféra, ktorá z neho vyžaruje umocňuje pocit domova a tepla. Zemité tóny, masívne drevo a precízna remeselná práca sú symbolmi rustikálnych kuchýň a jedální.

Slávnosťou vianočnej tabule v rustikálnom štýle si zakladajú na jednoduchosti a striedmosti. V tomto prípade platí pravidlo, že menej je niekedy viac. Masívny stôl z dubového dreva ozdobte behúňom z juty alebo tkaniny v prírodnom odtieni. Stavte na lucerny, kovové svietniky a čerstvo natrhané vetvičky ihličnanov.

Klasické porcelánové taniere môžete nahradiť kovovými alebo drevenými. Obľúbené je tíkové drevo či bambus. Taniere ozdobte jednofarebným bavlneným obrúskom.

rustikalni jidelni stul.jpg (268 KB)

Vianočné tabule v modernom štýle

Moderný štýl bývania kladie vysoký dôraz na praktickosť a funkčnosť. Veľkoformátové obklady, rovné a lesklé povrchy, nové technológie a vzdialené ovládanie celej domácnosti. Typické pre moderné bývanie je striedmosť, bez ďalších zbytočností. Drobné doplnky, knihy aj suveníry sú však povolené. Dotvára individualitu priestoru.

Slávnostné prestieranie v modernom štýle vystihuje súčasné trendy. Trblietavé doplnky v kombinácii snehovo bielym jedálenským servisom a čírym sklom vytvára skvelú súhru. Na modernom stole majú svoj priestor aj ozdoby, adventný veniec či svietnik. K štedrovečernému stolu patrí aj väzba z čerstvých kvetov alebo vetvičiek ihličnanov. Lineárne svietniky sa skvele hodia na stôl, zaistia tak dostatok voľného priestoru pre ostatné nevyhnutnosti aj každého člena hostiny.

                         moderni.jpg (46 KB)

Nestarnúca červeno-biela klasika

Kombinácia bielej a červenej sa stále teší veľkej obľube. Červená symbolizuje moc a lásku, zatiaľ čo biela čistotu a nevinnosť. Vianoce ladené do týchto farieb sú hrejivé a útulné. Často v nás evokujú pocit pokoja a rovnováhy. Jedálenský stôl v červenej a bielej farbe doplňte o zelené či zlaté prvky. Na stôl položte čerstvé rastliny, obľúbené vianočné hviezdy alebo iné červené kvietky.

cervena a bila vanocni stul.jpg (132 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok