DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Kombinujte rôzné štýly jedálenských stoličiek pri stole

Trendom posledného roku je nevšedný dizajn. Dodajte jedálni štipku originality - kombinujte odlišné štýly stoličiek aj jedného stola. Áno, nebojte sa moderných, ani retro kúskov. Siahnite po pastelových či výrazných tónoch v kombinácii s masívom a kovom. Výsledok Vás zaručene prekvapí.

Kombinujte rôzné štýly jedálenských stoličiek pri stole

Rovnaký odtieň, ale iný tvar

Jedna farba je v tomto prípade dominantou jedálne. Dodržujte farebný tón iba s drobnými odlišnosťami na všetkých jedálenských stoličkách. Extravaganciu docielite pomocou tvarov. Stavte na rôzne tvarované stoličky alebo kreslá. Každá stolička môže byť odlišná. Zjednocujúcim prvkom je farba. Môžete vyskúšať 3+1 alebo 2+2, kde vždy 3 alebo 2 stoličky sú rovnaké a ďalšie odlišné. Záleží iba na vašom vkuse.

Rovnaký  tvar, ale rôzné farby

Opakom predchádzajúcej možnosti je rovnaký tvar stoličky, ale iná farba. Pokiaľ sa radšej prikláňate k tomuto variantu, potom máte hneď niekoľko možností. Jednou z nich je zvoliť kontrasty alebo výrazné farby. Pri jednom stole spolu môžu byť žlté, zelené aj šedé stoličky. Široké farebné spektrum Vám poskytne inšpiráciu. Chcete radšej umiernenejší vzhľad? Zvoľte jeden výraznejší tón a ten kombinujte s neutrálnymi farbami ako je béžová, biela alebo krémová.

mix.jpg (32 KB)

Moderné a retro

Máte chuť a odvahu? Nevyhadzujte staré stoličky z pôdy a zapojte ich opäť do práce. Vymaniť sa z klasického konvenčného vzhľadu jedálne je niekedy ťažké. Klasické jedálenské sety Vás môžu časom omrzieť. Práve preto vyskúšajte kombináciu nových a starých stoličiek pri jednom stole. Stačí dodržať jedno z pravidiel uvedených vyššie. Rovnaká farba a iný tvar, alebo rovnaký tvar a iná farba. Klasické drevené stoličky doplňte o čalúnené alebo kovové. Vykúzlite jedinečný celok, ktorý Vás bude tešiť.

Kombinácie materiálu

Kreativite sa medze nekladú. Milovníci zmien so štipkou citu pre dizajn môžu kombinovať materiály. Často sa kombinujú masívne jedálenské stoličky s čalúnenými kresielkami. V tomto prípade sú kreslá dominantou, stačí jedno alebo dve. Ostatné stoličky môžu byť z masívu, kovu alebo plastu. Vyhrajte sa s výberom a kombinujte všetko, čo sa Vám páči. Ideálny kompromis pre nerozhodných.

chairs 4.jpg (24 KB)

Hlavne štýlové!

Celkový vzhľad jedálne prispôsobte štýlu zvolenému v jedálni a v kuchyni. Pokiaľ je jedáleň súčasťou obývacej izby, snažte sa myslieť aj na štýl použitý práve v obývačke. Škandinávsky priestor laďte skôr do pastelových a prírodných farieb, zatiaľ čo do industriálneho domova môžete siahnuť po čiernej alebo grafitovej.

Interiér sa nenesie v jednoznačnom štýle? Charakteristické farby priestoru aplikujte aj na jedálenské stoličky. Hojne využívané drevo môžete jednoducho zladiť s tehlovou a krémovou farbou. Touto kombináciou vznikne útulný jedálenský priestor.

Vedľa nešliapnete ani s chrómovo zelenou, petrolejovou alebo ultramarínovou. Výraznejšie a sýte tóny skvele zapadnú do svetlého interiéru. Obľúbený je aj svetlejší mätový odtieň.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok