15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Koniec leta na terase: Netradičné grilovanie

Keďže sa pomaly blížime ku koncu letnej sezóny a čoskoro sa už začneme pripravovať na tú zimnú, je posledná šanca ešte vytiahnuť gril a potrebné náčinie a pustiť sa do toho. Môže sa stať, že po tohtoročnej vydarenej sezóne už ste prejedení všetkých klasických receptov, preto na záver leta prichádzame ešte s pár tipmi na to, ako zaujímavo a netradične zakončiť grilovaciu sezónu.

Koniec leta na terase: Netradičné grilovanie

Práve teraz sa nachádzame v sezóne, kedy majú najväčší zber papriky. Toto obdobie trvá zhruba od polovice augusta až do polovice októbra. Preto je náš prvý recept zameraný práve na túto surovinu. Veríme, že vám bude chutiť a nezabudnite sa s nami podeliť o poznatky v komentároch.

Šalát z grilovaných paprík

Ingredience

Červená paprika 2 ks

Žltá paprika 2 ks

Oranžová paprika 2 ks

Piniové oriešky hrst (môžu byť kešu)

Olivový olej 60 ml

Citrónová šťava z polovice citróna

Petržlenová hrsť

Soľ

Korenie

Môžete pridať ostatné bylinky podľa vašej chuti ako koriander, pažítku, ligurček, …

Papriky necháme opiecť na grile úplne do čierna zo všetkých strán. Potom ich vložíme do igelitového vrecka na cca 10 minút, papriky sa zaparia načo sa oveľa lepšie zbavíme tvrdej šupky. Medzitým si prešľaháme citrónovú šťavu s olejom, soľou a čiernym korením. Odstránime jadierka, zlúpneme šupku aj dužinu a nakrájame na jemné prúžky, potom vložíme do misky.

Do zmesi pridáme píniové oriešky a nasekané bylinky. Šalát zalejeme pripraveným dresingom z citrónovej šťavy a oleja.

Perfektne sa hodí ako predjedlo, príloha ku grilovanému mäsu alebo rybám, inak vám tento šalát vystačí ako ľahká večera do horúcich dní.

Obrázek1.jpg (146 KB)

Aby sme do dnešného článku zahrnuli všetko, čo sa týka kvalitne poskladaného menu, tak ako ďalší chod pre vás máme tip na hlavné jedlo. Ak ste milovníkmi čerstvých a pestrých jedál, tento recept bude presne pre vás. Zaberie málo času, ale radosť z neho bude pretrvávať ešte veľmi dlho. Tak hurá naňho.

Pita chleba s kuracím mäsom, balkánskym syrom a zeleninou

Ingredience

Pita chlieb 4 ks

Kuracie mäso 600 g

Balkánsky syr 200 g

Uhorka 1 ks

Paradajky  250 g

Cibuľa 1 větší kus

Petržlen

Olivový olej

Soľ

Korenie

Korenie na gyros (podľa chuti)

Bielý jogurt

Cesnak

Bylinky podľa chuti

Nakrájajte si všetku zeleninu vrátane cibule a dajte do väčšej misky spoločne s olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Na grile opečte osolené, okorenené kuracie mäso s troškou Gyros korenia. Mäso potom nechajte chvíľku odpočinúť, nech neprídete o všetku šťavu. Medzitým si pripravte dresing z bieleho jogurtu, do neho stačí pridať trochu cesnaku, bylinky, pokiaľ máte radi, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Pita chlieb potrieme trochou olivového oleja a dáme opiecť do grilu. Mäso si nakrájame na tenké prúžky a postupne začneme skladať. Na pita chleba, ktorý sa nám opeká dáme mäso, porciu zeleniny, pokvapkáme jogurtovým dresingom a ako posledný posypeme trochou balkánskeho syra. Celé to necháme 2 minútky prehriať a môžeme servírovať.

nancy-hann-cnktbiZJICw-unsplash.jpg (839 KB)

A ako posledná sladká bodka na záver. Grilovaný ananás sa teší veľkej obľube v exotických krajinách, prečo si ho ale neskúsiť pripraviť aj u nás doma? Na tento dokonalý recept nebudete takmer nič potrebovať, ale veríme, že vám zachutí natoľko, že budúce leto to bude jedna z prvých vecí, ktorú ugrilujete.

Grilovaný ananas

Ingredience

Zrelý ananas 1 ks

Cukor krupica

Vanilková zmrzlina

Ananás očistíme a nakrájame na rovnako veľké kolieska. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme tvrdé kolieska uprostred. Ananás obalíme v cukru a ugrilujeme z oboch strán dozlatista. Môžeme servírovať s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo inej, podľa chuti.

julien-pianetti-Cr9hZrpC1Oc-unsplash.jpg (261 KB)

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok