DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Masívne posuvné dvere: Ako je vybrať?

Markéta Etrychová
26.1.2021

Trápi vás nedostatok miesta v interiéri? Posuvné dvere sú praktickým pomocníkom prevažne v malých miestnostiach. Aké typy existujú, a ktoré si zo širokej ponuky vybrať sa dozviete v článku.

Masívne posuvné dvere: Ako je vybrať?

Objavte kúzlo posuvných dverí. Medzi hlavné výhody jednoznačne patrí:

  • úspora priestoru
  • bezbariérový prístup
  • tiché otváranie

Jedná sa nielen o praktický, ale aj štýlový doplnok v modernom dizajne a mnohých dekoroch. Svoje miesto našli tiež v šatniach, predsieňach alebo spálňach. Vyberajte vždy podľa dispozície interiéru.

2 typy posuvných dverí

1. Posuvné dvere na stenu

Veľmi jednoduchou variantom posuvných dverí je systém na stenu. Inštalácia nevyžaduje žiadne špeciálne stavebné úpravy. Koľajnice na posuvné dvere upevníte nad hornú časť zárubne, dvere do nich zasuniete a prekryjete krycou lištou.

1.jpg (31 KB)2.jpg (68 KB)

2. Posuvné dvere do puzdra

Druhou, stavebne náročnejšie variantom sú dvere do puzdra. Počas projektovania domu je dôležité počítať s nutnosťou zabudovať puzdro do steny. Pre dodatočné vloženie puzdra do steny je nutné priečku zbúrať a postaviť novú. V prípade drevostavieb sa používajú puzdra do sadrokartónu, tzv. pre suchú výstavbu.

Materiál dverí

Laminát

Cenovo dostupný a veľmi často využívaný materiál na výrobu nábytku. Posuvné dvere z laminátu sa ľahko udržiavajú a dobre odolávajú voči bežnému poškodeniu.

SK.png (82 KB)

Masív

Dvere z masívneho dreva sa vyznačujú vysokou odolnosťou a trvanlivosťou. Nábytok z masívu je jedinečný svojím vzhľadom a vôňou.

Sklo

Sklenené posuvné dvere našli svoje miesto najmä v kúpeľniach. Atraktívny povrch a odolnosť voči poškriabaniu je nevyhnutnosťou. Sklenené dvere presvetlí aj tmavé priestory.

213803.jpg (903 KB)

Systém tichého zatvárania

Tiché zatváranie čiže silent systém je samozatvárací mechanizmus. Spomaľuje pohyb v konečnej fáze zatvárania a zabraňuje tvrdému nárazu.

Tichý a plynulý dojazd je zaručený integrovaným tlmičom, ktorý je primontovaný k danej časti nábytku. Naviac je montáž veľmi jednoduchá a samotný systém zvyšuje prevádzkovú bezpečnosť dverí.

1a.jpg (668 KB)2a.jpg (746 KB)3a.jpg (210 KB) 4a.jpg (629 KB)

Vyberte si posuvné dvere presne podľa Vášho interiéru. Ponúkame mnoho dekorov, šírkových variantov a výplní. Či už zháňate dvere so zrkadlom alebo s plnou výplňou u nás si vyberiete. Navyše s dopravou zdarma vždy a všade.

ODPORÚČAME: Prezrite si celú ponuku posuvných dverí.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok