DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Na čo myslieť pred nákupom nábytku?

Výber nového nábytku nie je ľahký. Predovšetkým pokiaľ zháňate taký, ktorý bude vyhovovať vašim predstavám a bude za prijateľnú cenu. Pred samotnou kúpou si dobre premyslite, čo od daného kusu nábytku očakávate,a aj v akom bude prostredí. Nezabudnite na ďalšie aspekty ako veľkosť, údržba materiálov či funkčnosť.

Na čo myslieť pred nákupom nábytku?

VEĽKOSŤ A PRIESTOR

Pokiaľ máte jasnú predstavu, kam chcete budúci kúsok umiestniť, potom hlavným parametrom pre výber bude rozmer. Príliš veľký alebo naopak malý nábytok nesplní Vaše očakávania a Vám nastanú zbytočné komplikácie s vrátením tovaru. V tomto prípade teda obzvlášť platí „dvakrát meraj, raz rež!“.

Pred výberom zvážte Vaše každodenné potreby spojené s nábytkom, nezabudnite aj na návštevy alebo rodinné stretnutia. V prípade sedacej súpravy alebo jedálenského stola sa niekedy oplatí investovať do rozkladacích či priestrannejších kusov. Avšak v malom byte musíte ponechať voľný priestor na pohyb a ďalšie nevyhnutnosti. Nemusíte teda za každú cenu kupovať vždy ten najpriestrannejší alebo najväčší kus nábytku.

MATERIÁL A ÚDRŽBA

Zamatovo hebký, alebo naopak kratší vlas, ktorý sa ľahko udržuje a čistí? Zamyslite sa nad vlastnými prioritami. Priestory s veľkou záťažou ako sú bary, reštaurácie či čakárne vyžadujú odolné materiály, ktoré sa ľahko čistia a dezinfikujú. Do domáceho prostredia s nižšou záťažou môžete vyberať zo širokej ponuky materiálov aj čalúnenie v rôznom prevedení.

Čalúnené produkty potiahnuté eko kožou sa hodia aj do viacerých namáhaných miestností. Ľahko sa udržujú v čistote a vyznačujú sa dlhou životnosťou. Ako sa správne starať o čalúnený nábytok sa dozviete na našom blogu. Chcete vedieť viac podrobností o použitých textíliách a materiáloch? Pozrite sa do slovníka pojmov.

217852.jpg (158 KB)

ŠTÝL

Nemenej dôležitým parametrom je bezpochyby štýl a vzhľad nábytku. Zvážte, aký štýl chcete dosiahnuť alebo aký štýl prevláda vo vašom interiéri. V prípade, že zariaďujete celú miestnosť, držte sa jednotného štýlu s jednou výraznejšou farbou či vzorom. Obľúbené sú svetlé farby, ktorým dodáte jedinečnosť pomocou farebných a sýtych doplnkov.

Nemáte čas ani zmysel pre detail a zariaďovanie bytu Vás nebaví? Stavte na celé sady nábytku. U nás zoženiete zostavy do obývacej i detskej izby, spálne či kúpeľne.

industrial style.jpg (198 KB)

Na čo nezabudnúť pri výbere nábytku:

         1. Využitie priestoru – dvakrát merajte

         2. Berte do úvahy aj otváranie zásuviek, dvierok či dverí od izby

         3. Účel využitia

         4. Poťahový materiál a starostlivosť oň

         5. Farba

         6. Tvar

Spýtajte sa!

Nemôžete sa rozhodnúť, váhate a neviete akú farbu, veľkosť či tvar zvoliť? Nebojte sa opýtať! Zákaznícky servis Vám pomôže vybrať ten najvhodnejší kus presne pre Vás.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok