DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Novoročné predsavzatie: Organizovaná kuchyňa

Máte pocit, že sa vám nedarí zorganizovať kuchyňu podľa svojich predstáv. Prinášame vám niekoľko tipov, ako si udržať poriadok a vniesť do kuchyne systém a poriadok. Tieto princípy a pravidlá môžete jednoducho a rýchlo uplatniť v ktorejkoľvek inej miestnosti vášho domu či bytu.

Novoročné predsavzatie: Organizovaná kuchyňa

Kuchynské organizéry

Organizéry sú najšikovnejšími a najpraktickejšími pomocníkmi, ktorí zaistia poriadok a viac miesta v kuchyni. A čo si pod tým môžete všetko predstaviť? Príborníky do zásuvky, prídavné poličky do šuplíkov, stojany na panvice, držiaky na pokrievky, držiaky na hrnčeky, organizéry do chladničky, závesné tyče do kuchyne a ďalšie. Poďme sa s niektorými zoznámiť.

Prídavné úložné poličky do skriniek, šuplíkov ušetria veľa miesta a udržia vašu domácnosť čistú a zorganizovanú. Pomocou prídavných poličiek môžete do vysokej hornej skrinky umiestniť na seba plytké, hlboké aj dezertné taniere. Do šuplíka na čistiace prostriedky zase naukladáte čistiace saponáty a nad to hubky a handričky. Existuje množstvo druhov a veľkostí a môžete ich použiť kdekoľvek a na čokoľvek.

2.png (115 KB)

Organizéry na hrnce, panvice a pokrievky je najlepšie umiestniť do spodnej časti kuchynskej linky. Vďaka organizéru uložíte viac riadu do šuplíka. Už nemusíte strácať čas hľadaním pokrievky na konkrétny hrniec. Prehľadne zorganizovaný riad vyzerá skvele a viete hneď po čom siahnuť. Prakticky usporiadaná kuchyňa vám zjednoduší a zrýchli prípravu jedál.

3.png (404 KB)

 

Príborníky do zásuvky môžete zvoliť podľa veľkosti hornej zásuvky. Zamyslite sa, čo všetko sa dá do neho vložiť. Čím viac vecí usporiadate, tým lepšie. Príbory a kuchynské pomôcky (varešky, paličky na mäso, otvárače na konzervy, škrabky a iné) umiestnite do jedného alebo viacerých organizérov. Uložíte tak prekvapivo veľké množstvo kuchynského náčinia, všetko bude prehľadné a na svojom mieste.

4.png (1.17 MB)

Úložné dózy, boxy a krabičky

Potraviny skladujte prehľadne a v čistote. V zmesi otvorených obalov strácate prehľad nad potravinami, ktoré máte v špajze. Potraviny rýchlo vysychajú, vlhnú a môžu sa do nich dostať móle či iní škodcovia. Zaobstarajte si dózy, krabičky, koreničky a skoncujte raz a navždy s načatými alebo natrhnutými vrecúškami od ryže, múky či cestovín.

Najobľúbenejším variantom sú priehľadné dózy, v ktorých vidíte aj jej obsah. Ak chcete ušetriť, môžete ich nahradiť aj obyčajným zaváracím pohárom. Aj pre drobné potraviny ako korenie alebo čaje sú k dostaniu rôzne veľkosti a druhy škatuliek, boxov alebo organizérov. Vďaka nim udržíte poriadok, máte rýchly prehľad a varenie sa stáva radosťou.

5.png (945 KB)

Triedenie vecí

Odpovedzte si na jednoduché otázky. Čo je pre vás v kuchyni dôležité a čo nie je? Ako často používate niektoré veci? A čo nadmerne veľké predmety v malej kuchyni? Zistíte, že niektorých kuchynských pomocníkov tak často nevyužívate a s pokojnou dušou ich môžete premiestniť do skrine aj do inej miestnosti.

Zbavte sa nepotrebných a nefunkčných vecí. Tie, ktoré nepoužívate alebo ste ich dostali darom, ale v skutočnosti sa vám nepáčia alebo črepy po babičke, ktoré je vám ľúto vyhodiť. Nebojte sa vyradiť tieto zbytočnosti, za pár dní už si na ne nespomeniete. Razom z malej kuchyne vytvoríte väčší a vzdušnejší priestor.

Držíme palce! Nech sa vám podarí efektívne a správne zorganizovať kuchyňu! Verte, že si ju potom zamilujete a budete sa v nej cítiť dobre

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok