Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Obývačka v duchu starej továrne: Industriálny štýl

Veľké otvorené priestory, betónové steny a neopracované podlahy sú symbolom industriálneho štýlu. Neopakovateľnú atmosféru vytvoríte ľahko pomocou vhodne zvoleného nábytku, dekorácií, ale aj farieb a materiálov. Priemyselný štýl si zachoval svoj pôvab a stal sa trendom posledných niekoľko rokov. Vybavte si obývaciu izbu v duchu starej továrne, objavte kúzlo industriálneho štýlu.

Obývačka v duchu starej továrne: Industriálny štýl

Vhodné kombinácie farieb a materiálov

Typickými materiálmi sú kov, predovšetkým oceľ, ale aj surové drevo či betón. Nerozlučná trojica dokáže premeniť bývanie na nepoznanie. Inšpiráciu hľadajte v prostredí starých tovární. Jednotlivé prvky aplikujte aj do svojej obývačky a objavte jedinečnosť tohto dizajnového štýlu bývania.

Na prvý pohľad možno drsný štýl vyniká jednoduchou údržbou, jednoduchosťou a praktickosťou. Bez odtieňov šedej, čiernej a bielej sa rozhodne nezaobídete. Tehlové múry nechajte odkryté, využite kamennú dlažbu alebo betónovú stierku. Vhodnou variantou sú aj tapety imitujúce kameň, tehly alebo betón. Vyhnite sa nadmerným kombináciám, zvoľte vždy iba jeden z menovaných dekorov.

Nedokončenosť a surovosť priemyselných hál a tovární ľahko prenesiete aj do panelákových bytov. Ideálne sú však loftové byty, ktoré sú vytvorené už v pôvodnom prostredí priemyselného priestoru či skladu. Vysoké stropy umožňujú vybudovanie poschodia, ktoré je možné využiť ako pracovňu či spálňu. V loftových bytoch podčiarkujú autentickú atmosféru oceľovej konštrukcie, trámy, tehlové múry, odkryté rozvody a rúrky alebo staré tabuľkové okná.

industrial living room.jpg (69 KB)

Prirodzene aj umelo: svetlo

V industriálnych obývacích izbách sa objavujú predovšetkým veľké stropné svietidlá a stojacie lampy vyrobené z kovu. Výnimkou nie sú ani medené odtiene tienidiel či trendy žiarovky tzv. Edisonky. Edisonky vyzerajú ako pôvodné staré žiarovky vynájdené Edisonom. Zásadné je prirodzené svetlo, najlepšie veľké okná a presklené steny, ktoré nie sú doplnené o závesy ani záclony. Svetlo tak môže ľahko prechádzať do interiéru.

Industriálna sedacia súprava

Na ozvláštnenie obývacej izby v industriálnom štýle použite retro kúsky nábytku, kožu, ekokožu či kvalitné čalúnenie. Umocnite vzhľad typickými farbami ako sú odtiene šedej, hnedej alebo béžovej. Svoje miesto majú v priemyselnej obývačke aj petrolejová, výraznejšia horčicová alebo tmavo modrá. Industriálne sedačky bývajú často robustné bez nožičiek, doplnené o nadýchané vankúše, ktoré zaručia pohodlie.

217558.jpg (48 KB)

Nábytok a upcyklácia

Oceľ aj drevo, to sú hlavné prvky, ktoré sa musia objavovať v obývačke ladenej do priemyselného štýlu. Masívne drevo dodá na útulnosti a hrejivosti, zatiaľ čo kov vnesie do priestoru rýdzosť a pravosť štýlu. Na ozvláštnenie využite kožu alebo starožitné kúsky nábytku. Vhodným elementom sú aj opracované palety alebo zrenovovaný starý nábytok, teda upcyklácia. Ide o proces druhotného využitia nepotrebného či starého kusu nábytku a jeho vkusné zrenovovanie.

industrial flat.jpg (136 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok