DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Relax na balkóne: Ako na útulný balkón v 5 krokoch

12.8.2021

Pripomína váš balkón skôr skladisko krabíc alebo sušiareň bielizne? Pokiaľ máte chuť na zmenu, občas stačí málo a dokážete si vytvoriť vlastné útočisko a ideálne miesto na relax a odpočinok. Preto pre vás máme 5 krokov, ako bude aj pár metrov štvorcových vyzerať skvele.

Relax na balkóne: Ako na útulný balkón v 5 krokoch

Krok 1: Zvoľte si obľúbený štýl

Ako by mal vyzerať váš vysnívaný balkón? Túžite po útulnom boho štýle či skôr škandinávskej moderne? Možno by ste sa v mestskej džungli radi obklopili upokojujúcou zelenou a množstvom rastlín. Alebo skrátka iba chcete minimalistický moderný balkón jednoduchý na údržbu? Výber štýlu je skrátka veľmi dôležitý a dokáže doladiť váš balkón ako celok.

Krok 2: Vezmite to od podlahy

Hoci si na balkóne najskôr všimnete krásneho výhľadu, rozhodne by sme mali venovať pozornosť i svojej podlahe. Zbavte sa nevzhľadných vonkajších obkladov v prospech drevenej podlahy. Za týmto účelom sú odporúčane WPC dosky vyrobené zo zmesi dreva a plastu, ktoré predstavujú ideálne riešenie pre váš balkón. Nielen že sa tento materiál svojou odolnosťou poľahky vyrovná tým najkvalitnejším dreveným podlahám, zároveň bude podlaha na dotyk omnoho príjemnejšia a pocitovo teplejšia.

Jedinečným doplnkom takejto podlahy budú jednoznačne kusové dekoračné koberce. Váš balkón tak dostane celkom nový šmrnc.

218522.jpg (56 KB)

Krok 3: Siahnite po odolnom balkónovom nábytku

Vonkajší nábytok bude dennodenne vystavovaný výkyvom počasia ako sú ostré slnko, vietor či dážď, preto je dôležité dbať na kvalitu použitých materiálov. V súčasnosti sa tešia veľkej priazni napríklad drevo, plast, polyratan alebo hliník.

Nech už siahnite po akomkoľvek z týchto materiálov, nezabudnite na detaily. Existuje široká ponuka hrejivých pléd či elegantných relaxačných vankúšov, ktorými doladíte vašu pohovku či nábytok z paliet. Povlaky na tieto vankúše sú naviac z veľmi pevného materiálu a odpudzujú vodu. Takto váš už neprekvapí akýkoľvek dážď.

Z dobre zastrešeného balkóna je možné vytvoriť takmer druhú obývačku. V takom prípade naň pokojne umiestnite aj krásne relaxačné čalúnené kreslo.

pexels-photo-5554796.jpeg (326 KB)

Krok 4: Bez zatienenia ani krok

V horúčavách a slnkom zaliatych dňoch, ktoré so sebou leto každoročne prináša, sa nezaobídete pre zatienenia balkóna. Možností je hneď niekoľko. Mnoho z nás automaticky siahne po slnečníku kvôli jednoduchej manipulácii a možnosti presúvania podľa potreby.

Existuje však aj omnoho estetickejšie riešenie a tým je slnečná plachta. Stačí ju pripevniť k zábradliu a k jednej zo stien balkóna a poskytne vám ako vytúžený tieň, tak súkromie. Taktiež si môžete zvoliť balkónové markízy, ktoré vás pohodlne ochránia pred slnkom a dažďom a vy si môžete kedykoľvek vychutnať posedenie na vašom balkóne.

Krok 5: Využite priestor stien aj zábradlia

Nemáte priestor navyše, ale chcete na balkón umiestniť aj ďalšie bytové prvky okrem vonkajšieho nábytku? Využite efektívne každý centimeter. Naozaj každý. Steny balkóna, zábradlie alebo aj strop. To všetko sú priestory, ktoré sa dajú tiež výborne využiť.

Využite napríklad balkónové zábradlie pre umiestnenie črepníkov na kvety alebo bylinky a vneste k sebe domov kúsok prírody. Rovnako môžete využiť aj steny, na ktorých je možné jednoducho vytvoriť originálne vertikálne záhony. Steny sa skvelo hodia aj na zavesenie skladacieho stola, stoličiek alebo lavíc. Pomôžu vám tak ušetriť množstvo užitočného priestoru. Nezabúdajme ani na strop, ten sa môže stať ideálnym miestom pre doplnkové kvetináče, solárne lampy, či svetelné reťaze, aby ste si mohli zakaždým užiť príjemnú atmosféru letných večerov na vašom balkóne.

 

Tak čo? Už viete, ako bude vyzerať váš relax na balkóne? Inšpirujte sa našimi 5 krokmi pre útulný balkón a dajte nám vedieť, ako to dopadlo!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok