DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Topper zaistí komfort a ochráni matrac

Tím Expedo
11.2.2020

Matrac dostáva poriadne zabrať v priebehu celého roka. Nasáva pot, ľahko sa znečistí a vplyvom častého používania sa môže aj preležať. Predĺžiť jej životnosť pritom nie je vôbec zložité. Stačí si len zaobstarať kvalitný topper, ktorý nielenže ochráni jemný poťah matraca, ale súčasne vytvorí pohodlnú hornú vrstvu zaisťujúce dokonalý a ničím nerušený spánok.

Topper zaistí komfort a ochráni matrac

Čo je to topper a prečo ho mať

Topper je označený ako vrchný matrac s výškou približne 5centimetrou, ktorá sa k bežnej matraci pripevňuje pomocou elastických pások. Topper má dve hlavné funkcie, a to ochrannú a komfortnú. Vzhľadom k tomu, že hlavný matrac prekrýva, chráni ju pred zašpinením i mechanickým poškodením. Súčasne zlepšuje úžitkové vlastnosti matraca. Jednak ju vyvýši, a tak sa na posteľ lepšie zaľahne, jednak zlepší ergonómiu dôležitú pre zdravý spánok.

Toppery majú vnútorný výplň z peny, ktorá je mäkká, poddajná a príjemná na dotyk. Kvalitné Toppery majú dobré ortopedické vlastnosti a ich používanie si chvália i tí, ktorý mali predtým problémy zo zaspávaním alebo častým prebudením počas noci. Pri výbere topperu sa zamierte na hrúbku i materiál z ktorého je vyrobený. Cenovo dostupné modely majú vnútornú výplň z PUR peny, tie najdrahšie z pamäťovej peny, ktorá reaguje na teplo.

Rozdiel medzi topperom a chráničom matraca

Chrániče matracov majú jediný úkol, a to ochrániť kvalitnú pohodlnú matrac pred znečistením a poškodením, a tak predĺžiť jej životnosť. Sú veľmi tenké a dajú sa prať v práčke. Štandardne sa vyrábajú z bavlny, existujú však i nepremokavé chrániče matracov. Tie sú vhodné do postelí malých detí alebo osôb trpiacich inkontinenciou. O žiadne zvýšenie komfortu pri spánku u nich však nemôže byť reč.

Vedľa obyčajných chráničov matracov sa vyrábajú zmieňované toppery, ktoré môžete považovať za ich luxusnú obdobu. Okrem samotnej ochrany prinášajú ďalšie oceňované funkcie, vďaka ktorým sa investícia rozhne vyplatí.

Vďaka topperu sa vyspíte i na menej kvalitnej matraci

Hovorí sa, že kvalitný matrac je pre zaistenie zdravého a ničím nerušeného spánku zásadný. Naozaj to tak je. Napriek tomu je možné aspoň čiastočne vyriešiť problém s nekvalitným matracom zaobstaraním vrchného matracu (topperu), ktorá vytvorí niekoľkocentimetrový mäkkú a pohodlnú vrstvu. Topper využijete takisto ako dočasné riešenie pre prekrytie starej nevzhľadnej matrace, ktorá je preležaná a má najlepšie obdobie za sebou. Až si zariadite novú a kvalitnejšiu matrac, topper ľahko využijete aj na tú. Nemusíte sa báť, že by Vám zostal ležať v skrini nevyužítý.

 119859.jpg (166 KB)

Počas života meníme svoje návyky a potreby

Možno ste si pred nejakou dobou schválne zaobstarali tvrdší matrac, aby ste sa do postele príliš neprepadli a mali narovnané telo. Hovoríte si , ako je možné, že Vám skôr tvrdá posteľ vyhovovala, ale dnes sa na nej dobre nevyspíte? Ľudské návyky i telesné potreby sa môžu v ďalšom časovom horizontu premieňať, vplyv na to má napríklad i zmena telesnej hmotnosti. Tento problém hravo vyriešite práve umiestnením topperu, ktorá na Vašu tvrdšiu matrac vytvorí príjemne mäkkú vrstvu.

8 dôvodov, prečo si zaobstarať topper

Stále neviete, či je pre Vás topper správnou voľbou? Dôvod, prečo sa investícia do nej vyplatí, je mnoho. Vybrali sme pre Vás 8 najvýznamnejších:

  • Toppery predlžujú životnosť drahej matrace.
  • Vďaka topperu bude pohodlie pri ležaní porovnateľné  o vyššiu radu matracov.
  • Toppery sú vhodné na nové i staré matrace, ktoré zmäkčí.
  • Vrchné matrace zlepšujú hygienickú úroveň vášho pokoja.
  • Výška postele sa zväčší o niekoľko centimetrov, a tak pohodlnejšie zaľahnete.
  • Topper jednoducho zložíte a využijete na akúkoľvek inú posteľ.
  • Kvalitný topper sa prispôsobí vášmu telu.
  • Pohodlie s vrchnou matraci ocenia i vaši hostia, ktorí prespia na rozkladacej pohovke.

Kúpte si správny rozmer topperu

Na trhu narazíte na toppery rôznych rozmerov určené pre pripevnenie na jednolôžkové i dvojlôžkové postele. Pre jednolôžkové sa vyrábajú toppery 70x200, 80x200, 90x200, prípadne i 100x200. Chcete si zaobstarať pre manželskú posteľ, zakúpte si topper 140x200, 160x200, 180x200 alebo 200x200.

Majitelia dvojlôžkovej postele, ktorí používajú dve samostatné matrace, sa často sťažujú na predel uprostred postele. I tento problém vyriešime zaobstaraním vrchného niekoľkocentimetrového matraca. Napríklad dve samostatné matrace 90x200 jednoduchšie prekryjete jedným topperom 180x200, a tak dosiahnete celkový komfort bez akéhokoľvek predelu.

 

Toppery tvoria hornú vrstvu postele typu boxspring

S vrchným penovým matracom si môžete zariadiť samostatne, u mnohých kvalitných postelí je však zahrnutá v štandardnom vybavení. Toppery sú neoddeliteľnou súčasťou väčšiny vysokých postelí typu boxspring, ktoré sú pre svoj luxusný vzhľad a maximálne pohodlie stále obľúbenejšie. Vyznačujú sa svojou vysokou výškou, ktorá je daná vyvýšenou konštrukciou, veľkorysosť matracov a niekoľkocentimetrovým topperom. Pokiaľ sa rozhodujete kúpiť novú posteľ, vďaka vyššie uvedeným bude každá noc zážitkom, siahnite po kontinentálnom boxspringu. Uvidíte, že iný typ postele už chcieť nebudete.

Zakúpte si jednu z mnohých typu kvalitných postelí, ktorých súčasťou je i vrchná matrac(topper). Z našej rozsiahlej ponuky si posteľ svojich snov bezpochyby vyberiete.

postele-topper-opt.jpg (24 KB)

Zdieľať článok na:
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok