DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Vianočné dekorácie v slovenskom štýle

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Všetci si predstavujeme Vianoce inak. Najčastejšie podľa toho, ako si ich pamätáme z detstva. Keď sa tak zamyslím ja ,cítim vôňu koláčov a ihličia, počujem rozprávky, svieti nám stromček v rohu obývačky a všade sú zapálené sviečky....

Vianočné dekorácie v slovenskom štýle

Všetci si predstavujeme Vianoce inak. Najčastejšie podľa toho, ako si ich pamätáme z detstva. Keď sa tak zamyslím ja ,cítim vôňu koláčov a ihličia, počujem rozprávky, svieti nám stromček v rohu obývačky a všade sú zapálené sviečky.

Stromček je jednoznačným a osobitým symbolom Vianoc. Väčšina ľudí sa každý rok snaží o jeho inú a novú úpravu. Našim tipom pre tento rok sú mašle. Kúpte si silnejšiu stuhu v galantérii. Farba či vzor je len a len na Vás. Na stromčeku vyberte tie najviac efektívne miesta, najkrajšie vetvičky alebo miesto, kde by sa Vám páčili, a uviažte mašle. Je to najrýchlejší, najlacnejší a najjednoduchší spôsob, ako stromček ozdobiť. Pokiaľ máte záujem, môžete mašle doplniť bambuľami alebo inými ozdobami z minulých rokov. Výsledok vyzerá úchvatne.

table.jpg (82 KB)

Ďalej si všetci lámeme hlavu, ako vyzdobiť vianočnú tabuľu, aby sme mali dostatok miesta na taniere, príbory, niekoľko druhov pohárov a samozrejme jedlo. Pamätajte, aj v tomto prípade je menej niekedy viac. Pokiaľ máte jednoduchý biely obrus, stačí sem tam položiť vetvičku ihličia, tyčinky škorice či badyán alebo dať do stredu stola adventný veniec. Vôňa prírody Vás strhne a nepustí.

Vianočná nálada a sviečky k sebe patria rovnako, ako kapor a zemiakový šalát. Ja osobne som milovníčka sviečok a podľa môjho názoru ich nikdy nie je dosť. Milujem tú chvíľu, keď si pustíme vianočné koledy, zapálime sviečky, rozsvietime k tomu stromček, dlane nám hreje hrnček s horúcou čokoládou a užívame si tie chvíle kľudu a pohody. Toto je môj osobný tip pre Vás. Pokiaľ ste toto nikdy neskúsili, rozhodne neváhajte.

Ako som už spomínala vyššie, svetielka sú veľmi obľúbené vždy a všade. Vonkajšie osvetlenie domu, okien, balkónu alebo stromčeka pri dome je častým dekoračným prvkom Vianoc. A opäť mám pre Vás jeden osobný tip. Svetielka hrajú veľkou romantikou a kľudom. Dajú sa použiť veľa spôsobmi, najčastejšie v oknách alebo okolo stromčeka, pokiaľ ale chcete skúsiť niečo nové, zožente si číry sklenený valec, guľu, či iný geometrický tvar vázy alebo dekorácie. Svetielka vložte dovnútra a zapnite. Tu sa môžete pozrieť, ako úchvatne vyzerá výsledok.

Všetkým prajem šťastné a veselé Vianoce, plné lásky, kľudu a chvíľ s Vašimi najbližšími.

 

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok