DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Viete, čo je boxspring? Pozrite sa aké sú výhody tejto postele

Markéta Etrychová
15.1.2021

Posteľ, ktorá Vás ohromí svojím jedinečným dizajnom, pevným korpusom a pohodlnou výškou. Boxspring postele, označované ako americké, poskytujú luxus a maximálne pohodlie.

Viete, čo je boxspring? Pozrite sa aké sú výhody tejto postele

Čo je boxspring posteľ? Charakteristickým rysom je vysoká spacia plocha, masívne čelo a úložný priestor. Pozrite sa na výhody,zloženia jednotlivých vrstiev a princíp dvojité matrace.

Výška

Vďaka dokonale prepracovanej stavbe jednotlivých vrstiev dosahuje posteľ výšku až 70cm. Vstávanie a  ulehání sa stane jednoduchším, nielen pre seniorov ale aj pre osoby s problémami pohybového aparátu. Klasické postele maximálnej výške 40cm sú vhodné predovšetkým do malých priestorov alebo do študentských bytov.

Moderný dizajn

Neodmysliteľnou súšasťou boxspringovej postele je zaručene vysoké čelo, ktoré dotvára jej celkový vzhľad. Čelo je štýlové, má aj praktickú funkciu. Stane sa skvelým pomocníkom pri sedení, ochráni Vás pred možným prievanom či chladom stien a vytvára pocit bezpečia.

1.jpg (575 KB)  2.jpg (73 KB)  3.jpg (534 KB)  4.jpg (145 KB)

Úložný priestor

Európska verzia boxspringových postelí sa prispôsobila požiadavkám užívateľa,ktorý vyžaduje úložný priestor. Úložného priestoru nie je nikdy dosť, tento praktický pomocník sa stal hitom.

Typický vyklápací mechanizmus do boku nájdete u jednolôžkových i manželských postelí. Samotné otváranie a sprístupnenie priestoru je veľmi jednoduché. Z bočnej strany stačí uchopiť matrac či rošt a vytiahnuť smerom nahor. Dôležitý je prístup k stranám postele a priestor pre manipuláciu s vecami.  

bok.jpg (212 KB)

Vrstvy boxspringové postele

Topper

Krycí matrac čiže topper je najvrchnejšia časť postele, zmierňuje tlak a zvyšuje spaciu plochu až o 5 cm. Súčasťou topperu je zipsom opatrený poťah, ktorý možno vyprať. Krycí matrac zvýši hygienu lôžka, zjednotí prechody a nerovnosti povrchu. Vďaka nízkej váhe ho jednoducho vyvetráte a udržíte v čistote

Taštičkový alebo penový matrac

Pod krycí matrac sa ukrýva hlavný matrac, najčastejšie penový alebo taštičkový. Matrac môže byť rozložený na niekoľko zón, ktoré vytvárajú dokonalú oporu a správne rozloženie tlaku. Podľa počtu zón delíme matrace na tri druhy – 3,5 alebo 7 zónové

Matrace s bonellovými pružinami

Najnižší matrac je s bonellovými pružinami. Jednotlivé pružiny sú vzájomne prepojené prídavnými špirálami, vďaka tomu drží stály tvar a neuvoľňujú sa.Matracom dodávajú pružnosť, vysokú priedušnosť a predlžujú jeho životnosť. Optimálne rozdeľuje tlak na horný matrac.

Masívna konštrukcia

Drevená konštrukcia poskytuje stabilitu a pevnosť. Súčasťou masívneho rámu môžu byť robustné nožičky z masívu alebo kovu, ktoré zvýšia spaciu plochu.

matrace.jpg (104 KB)

Princíp dvojité matrace

V spodnej časti rámu postele je úložný matrac s pružinami bonell, na ktorý sa poskladá druhý matrac, najčastejšie penový alebo pružinový. Vďaka dvojitému pruženia posteľ skvele reaguje na pohyb tela a jeho zaťaženie. Obe matrace sa navzájom dopľňajú a zabezpečujú pohodlie počas celej noci.

TIP OD NÁS – test výšky postele:

Najvhodnejšie výšku postele určíte jednoduchým testomSadnite si na okraj postele tak, aby obe nohy boli na zemi. V tejto polohe by malo byť koleno v 90° uhle.

Všeobecne sa odporúča minimálna výška okolo 50cm pre dospelého zdravého člověka. Ideálne je však o niečo vyššia, 60 – 70 cm. Najmä pre tehotné, seniorov alebo osobám trpiace s vysokým tlakom alebo problémami pohybového aparátu.

 

ODPORÚČAME: Maximálne pohodlie Vám zaistí posteľ boxspring s elektricky polohovateľným roštom.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok