15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Viete, kedy vymeniť detskú postieľku za posteľ?

Ten správny čas pre výmenu postieľky za veľkú posteľ je veľmi individuálna a závisí od mnohých faktorov. Všeobecne možno však povedať, že optimálny čas pre prechod prichádza okolo 2 až 3 rokov veku dieťaťa. Vždy myslite na bezpečie, ktoré musia byť na prvom mieste. Vyberajte postele z nízkou  postrannou zábranou.

Viete, kedy vymeniť detskú postieľku za posteľ?

Bezpečnosť

Predíďte možným rizikám a vyberte kvalitné prevedenie, ktoré zaistí bezpečie počas dňa i noci. Hrany postele by mali byť zaoblené a povrch hladký bez výrazných nerovností. Vyčnievajúce časti môžu dieťa zraniť.

Počas noci oceníte postranné zábrany, najlepšie zo všetkých strán. Ak umiestnite posteľ k stene, zábrana postačí len z jednej, najdlhšej strany do priestoru. Zabránite tak nechceným nočným pádom. Vhodnou variantou sú nízke postele s možnosťou namontovania nožičiek. Pre tých najmenších je možné nohy z postele oddeliť, až dieťa povyrastie môžete ich namontovať, čím porastie posteľ spoločne s ratolesťou.

Myslite tiež na dostatočnú stabilitu postele. V nízkom veku sa vyhnite poschodovým posteliam. U detí sú síce veľmi obľúbené, z bezpečnostného hľadiska sú však pre tých najmenších nevhodné. Poschodové postele sa stanú praktickým kúskom do detských izieb starších detí.

Odporúčame: K posteli zaveste detské nástenné svietidlo v hravom tvare alebo nalepte svietiace samolepky na stenu.

120787i.jpg (190 KB)

Prvá detská posteľ

Pri výbere detskej postele máte hneď dve možnosti. Prvý z nich sú klasické jednolôžkové postele s veľkosťou 80 alebo 90 x 200 cm. Druhým variantom sú postele s menšou spacou plochou, zvyčajne vo veľkosti 80 x 190 cm, 80 x 160 cm alebo 80 x 140 cm. Výhodou postelí pre deti sú už spomínané zábrany.

Kompromisom sú postele s veľkosťou jednolôžkových, určených pre dospelých so snímateľnou ochrannou bariérou. Trh tiež ponúka niekoľko variantov cestovných mantinelov a drevených zábran, ktoré prispôsobíte danej posteli.

Tie najmenšie potešíte obľúbenou domčekovou postelou. Niektoré z nich ponúkajú úložný priestor v podobe zásuviek, ktorý oceníte v malých izbách. Medzi posledné trendy sa radí postel v tvare áut či zvieratiek vo výrazných farbách.

Odporúčame: Prechod môže uľahčiť samotný výber postele. Nechajte dieťa, aby si samo zvolilo farbu či tvar.

Matrace pre deti

Všeobecne sa pre deti odporúča  skôr tvrdší matrac. Vhodnými materiálmy sú latex a kokosové  vlákna v kombinácii s rôznymi druhmi pien. Vždy však vyberajte matrace určené pre deti, nie pre dospelých.

Nevyhnutným doplnkom pre detské matrace je snímateľný poťah a chránič. Matrac sa vďaka poťahu udržuje ľahšie v čistote a chránič neprepustí tekutiny, zabráni premočení a znehodnotenie matraca. Odporúčame pravidelnú výmenu detských matracov, najlepšie v intervale 1x za 5 rokov, podľa miery znečistenia.

120778i.jpg (147 KB)

Triky pre ľahšie zmenu:

  • Dovoľte dieťaťu, aby sa podieľalo na výbere svojej novej postele.
  • Novú posteľ umiestnite na rovnaké miesto, kde stála postieľka.
  • K posteli položte lampičku alebo nalepte svietiace samolepky.
  • Domčekovú posteľ ozdobte závesnými svetielkami.
  • Zachovajte uspávaciu rutinu a vybavte novú posteľ rovnakými hračkami.
Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok