15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Vyberáme písací stôl a stoličku pre školáka

Bohužiaľ nám leto zas zatvára svoje brány a je tu opäť jeseň, ktorá hlási návrat detí do školských lavíc. Či už máte doma nesmelého prváčika alebo vaše ratolesti rastú ako z vody, musíte sa vysporiadať s tvrdým orieškom v podobe zariadenia praktického priestoru pre štúdium. Ako teda vybrať vhodný písací stôl a stoličku pre školáka alebo študenta? V duchu školskej tematiky sme pre vás pripravili „malý ťahák“, ktorý vám určite napovie.

Vyberáme písací stôl a stoličku pre školáka

Základom sú správne rozmery

Určite ste si všimli, možno radi a možno so smútkom v očiach, že vaše deti neustále rastú. Preto je výška pracovného stolu nesmierne dôležitá. Najmä pre novopečených prvákov by teda mohol by skvelou voľbou výškovo nastaviteľný detský písací stôl a stolička.

Počuli ste už o stole, ktorý bude rásť spolu s vaším dieťaťom? Je univerzálny, praktický a jedinečný a vďaka nezameniteľnému dizajnu skvele zapadne do izby aj staršieho študenta. Jeho pracovná doska je väčšinou vo výške 56 – 80 centimetrom a jej rozmery sa pohybujú okolo 120 x 60 centimetrov. Pokiaľ však uprednostňujete viac priestoru a využitie rozloženia miestnosti, siahnite po rohových pracovných stoloch. Ak váhate nad voľbou materiálu, najvhodnejším je jednoznačne drevo.

223189.jpg (509 KB)

Ergonómia – pri detskej stoličke kľúčový prvok

Hoci pri výbere vhodnej stoličky musíte brať do úvahy množstvo faktorov, rozhodne venujte zvýšenú pozornosť ergonómii. Výška sedadla je pri výbere detskej stoličky k písaciemu stolu zásadná, hoci pomerne individuálna. Umiestnenie sedadla by malo zaručiť, aby dieťa pri sedení pohodlne dosiahlo celými chodidlami na zem a stolička mala stabilnú oporu. Ideálnym riešením je i v tomto prípade už spomínaný výškovo nastaviteľný nábytok.

Dôležité je však najmä pohodlie, preto je dobré zvoliť si stoličku s praktickými podrúčkamikvalitného materiálu a v ideálnom prípade omývateľné. Nábytok v dobrej kvalite vám môže slúžiť niekoľko rokov, preto sa nebojte do zariadenia detskej izby investovať.

137823.jpg (61 KB)

Čoho nikdy nie je dosť? Úložného priestoru!

Či už vybavujete detskú izbu pre prváčikov alebo staršieho študenta, praktické úložné priestory sú nevyhnutnosťou. Zásuvky a skrinky zabudované v písacom stole vám pomôžu uskladniť všemožné drobnosti či písacie potreby. Nad stôl môžete umiestniť police na knihy a učebnice, ktoré budete mať vždy pod kontrolou vďaka praktickým zaraďovačom a organizérom.

Stále málo úložného priestoru? Vyskúšajte detské izbové zostavy a už viac oň nebudete mať núdzu. Nielenže hýria nespočetným množstvom skriniek, políc a zásuviek, detskej izbe naviac zaistia ucelený a jednotný štýl a vďaka širokej ponuke variantov si vyberie naozaj každý.

117062.jpg (450 KB)

Praktickosť a dizajn – kombinácia, ktorú študentské izby milujú

Praktickosť je pri štúdiu podstatná, no príjemné prostredie taktiež hrá nemenej dôležitú úlohu. Deti pomaly dospievajú a ich štýl sa mení. Postupom času sa detská izbička mení na študentskú izbu a tá neskôr na pracovňu. V každom prípade sa ani tu nezaobídete bez originálneho dizajnu.

Vyhovieť všetkým požiadavkám na praktickosť je zložité, obzvlášť, keď sa nechcete vzdať svojej predstavy ideálneho štýlu a dizajnu miestnosti. Zvoľte preto kvalitné nábytkové zostavy do vašej štýlovej pracovne. Sú nielen nadčasové a vkusné, ale disponujú veľkým množstvom úložného priestoru pre vaše poklady a dostatkom miesta na štúdium či prácu. Čerešničkou na torte je už len pohodlná kancelárska stolička. Vaša detská izba alebo pracovňa už nebudú mať konkurenciu.

215118.jpg (633 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

kijola P.: stolik 19.10.2021
Nám sa veľmi páči čiste drevený písací stolík od drevona
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok