DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Výhody a nevýhody poschodových postelí pre deti

Markéta Etrychová
23.2.2023

Poschodové postele patria medzi obľúbené varianty postelí do detských izieb. Nielenže šetria miesto, ale navyše poskytujú dostatok úložného priestoru. Poschodové postele majú niekoľko výhod, ale aj potenciálne nevýhody, ktoré by rodičia mali zvážiť, než do tohto typu postele investujú. Prinášame vám prehľad výhod a nevýhod poschodových postelí pre deti.

Výhody a nevýhody poschodových postelí pre deti

Výhody poschodových postelí pre deti:

Úspora miesta

Najvýznamnejšou výhodou poschodových postelí je ich priestorová úspora. Poschodové postele umožňujú spať deťom na rovnakom mieste, kam by sa obvykle zmestila iba jedna posteľ. Vďaka tomu zostáva viac voľného priestoru na hranie a ďalší nábytok.

Úložný priestor

Súčasťou poschodových postelí sú často úložné zásuvky, ktoré môžu slúžiť aj ako ďalšie lôžko na príležitostné prespanie. Do zásuviek pod posteľ môžete umiestniť posteľnú bielizeň, ale aj hračky a ďalšie nevyhnutnosti. Zásuvku si deti ľahko otvoria. Pri väčších poschodových posteliach nájdete aj zabudované komody, skrinky či celé písacie stoly.

220733i.png (856 KB)

Detská poschodová posteľ LEON 1

Zábava a hry

Poschodové postele môžu byť zábavným a hravým doplnkom detskej izby. Farebné kombinácie a rozmanité tvary oživia detskú izbu. Súčasťou niektorých sú aj rebríky, šmykľavky alebo obrázky obľúbených filmových hrdinov. Podporte u detí pocit dobrodružstva v každodennej rutine.

Súrodenecké zbližovanie

Poschodové postele posilnia súrodenecké vzťahy a pomôžu deťom rozvíjať pocit zdieľanej zodpovednosti, pretože môžu spolupracovať pri stlaní postele alebo zdieľať priestor počas hrania hier či zaspávania. Myslite na to, že starší zo súrodencov by mal spať v hornej časti. Dôležitá je zábrana.

146098i.png (747 KB)

Detská poschodová posteľ DARCY II COLOR

 

Nevýhody poschodových postelí pre deti:

Bezpečnosť

Nevýhodou poschodových postelí sú potenciálne obavy o bezpečnosť. Deti môžu spadnúť z hornej poschodovej postele, čo môže viesť k zraneniu. Pri používaní poschodových postelí je dôležité dodržiavať bezpečnostné zásady, medzi ktoré patrí používanie zábradlia na hornej posteli. Vždy sa uistite, že rebrík je pevný a bezpečný.

Občas tiež môžu vznikať konflikty medzi deťmi, ktoré z nich bude spať na hornej poschodovej posteli, tá patrí k tej obľúbenejšej.

Celkovo možno povedať, že poschodové postele sú skvelou voľbou pre detské izby pre staršie deti. Rodičia by mali pred nákupom poschodovej postele starostlivo zvážiť jej výhody a nevýhody, vek detí a priestorové usporiadanie izby.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok