DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Záhradný nábytok: Viete, aký vybrať?

Zháňate vonkajší nábytok na terasu alebo balkón? S prvými jarnými dňami nastal ten správny čas na kúpu nového posedenia. Poradíme vám, na čo si dať pozor a podľa čoho vyberať. Inšpirujte sa a vyberajte s nami. Užite si slnečné dni na novom záhradnom nábytku s rodinou a priateľmi.

Záhradný nábytok: Viete, aký vybrať?

Jedálenský alebo sedací vonkajší nábytok

Poznáte hlavný rozdiel medzi vyššie spomínanými pojmami? Jedálenský záhradný nábytok vyzerá podobne ako klasický set do jedálne. Skladá sa z jedálenského stola, stoličiek alebo kresla.

Zatiaľ čo sedací záhradný nábytok, ako už názov napovedá, napodobňuje sedaciu súpravu. Často býva doplnený o nízky konferenčný stolík z rovnakého materiálu ako je pohovka.

VEĽKOSŤ

Pred samotným nákupom si starostlivo zmerajte priestor, kam chcete nový nábytok umiestniť. Pokiaľ vyberáte kúsok na balkón, myslite na dostatok voľného priestoru pre pohyb a malý stolík. V tomto prípade sú obľúbené sety, ktoré sa skladajú z 2 stoličiek a malého stolíka.

Dôležitým parametrom je dostatok miesta na sedenie. Ak hľadáte vonkajšie posedenie pre početnú rodinu alebo pravidelné stretávanie sa s priateľmi, váš nový nábytok by mal poskytovať minimálne 6 miest na sedenie. Ideálne priestranný stôl, kde sa ľahko zmestia všetci hostia.

142461.jpg (57 KB)

UMIESTNENIE

Záhradný nábytok odporúčame postaviť na spevnenú a rovnú plochu. Bezpečnosť a stabilita je na prvom mieste. Pokiaľ máte pergolu, jedná sa o jasnú voľbu. Stačí doplniť o markízu alebo slnečník, ktorý vám poskytne príjemný tieň aj počas slnečných dní.

Vhodnou alternatívou je priestor pod stromom. Strom bude fungovať ako prirodzené tienidlo, navyše vytvorí pohodovú atmosféru. Pokiaľ máte možnosť umiestnite nábytok čo najďalej od cesty, aby okolitý hluk nenarušoval pohodu na záhrade.

142597.jpg (228 KB)

FARBA A ŠTÝL

Štýl by mal ladiť s celkovým vzhľadom okolia. Iný nábytok zvoľte na chalupu a iný na terasu novostavby. Vždy však samozrejme závisí od vášho vkusu a potrieb. Funkčnosť by mala byť na prvom mieste.

Trendy v interiérovom dizajne sa každý rok posúvajú vpred, no čím ďalej tým viac sú vyhľadávané prírodné či pastelové farby, ktoré môžete doplniť aj výraznějšími farbami, v podobe vankúšov alebo

prehozov.

MATERIÁL

Ratan

Trendom tohto roku je ratan, prírodný alebo umelý. Ratanový nábytok vyniká odolnosťou voči vlhkosti, je pružný a priedušný. Nábytok z umelého ratanu môžete nechať na terase počas dažďa. Ratan sa tiež ľahko udržuje, oceníte aj jeho nízku hmotnosť. Často sa kombinuje s masívom alebo kovom.

142460.jpg (73 KB)

Masívne drevo

Klasika, ktorá neomrzí. Drevený nábytok sa teší obľube už pekných pár rokov. Výrobky vyžadujú pravidelnú údržbu v podobe ochranného náteru. Sortiment záhradného nábytku z masívneho dreva je široký. Odporúčame doplniť o mäkké podsedáky.

Variantom je nábytok z paliet. Prečítajte si jednoduchý návod pre domácich majstrov. Vyrobte si paletovú sedačku a doplňte ju o nadýchané a mäkké vankúše.

136433.jpg (190 KB)

Plast

Výhodou plastového záhradného nábytku je nižšia obstarávacia cena a nízka váha. Plast sa ľahko udržuje, drobnou nevýhodou je blednutie farieb na priamom slnku. Drahšie kusy plastového nábytku sa vyrábajú z tvrdého plastu, niekedy v kombinácii s umelým ratanom.

Kov

Pre niekoho studený a neosobný. Kovový nábytok odolá aj nepriaznivému počasiu. Prednosťou kovu je dlhá životnosť, ľahká údržba a odolnosť. Skladacie kovové stoličky si obľúbite na balkóne aj na malej terase. Kovový nábytok sa najčastejšie kombinujte s drevom.

142982.jpg (51 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok