DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Zariaďujeme pokoj pre dve deti: Čo by v nej nemalo chýbat?

Rozhodujete sa, ako umiestniť dve deti do jednej detskej izby? Tento problém sa vyskytuje najmä v menších bytoch. A verte mi, dá sa to! Dôležité je myslieť na niekoľko základných pravidiel. Nezabúdajte, že zariaďujete detskú izbu na niekoľko rokov a nábytok by mal aspoň nejaký čas rásť spolu s deťmi. Preto plánujte dopredu a počítajte s tým, že požiadavky detí sa v priebehu rokov menia.

Zariaďujeme pokoj pre dve deti: Čo by v nej nemalo chýbat?

Vlastný priestor na učenie

Skôr či neskôr budú obe deti školopovinné. S prichádzajúcimi úlohami a učením je potrebné zariadiť priestor na učenie. Najlepšie je to pre každého z nás zvlášť. Umiestnite písacie stoly s kvalitnými stoličkami, najlepšie k oknu. Dôležitý je dostatok prirodzeného svetla, ktoré je doplnené stolnou lampou. Vhodnou možnosťou sú tzv. rastúce stoly a stoličky, pri ktorých môžete nastaviť výšku podľa veku a potrieb dieťaťa.

223183.jpg (136 KB)

Posteľ alebo poschodová posteľ

Osobný priestor, kde sa dieťa bude cítiť bezpečne, môže tvoriť posteľ. Poschodové postele sú bežným riešením, najmä v panelových bytoch. Tie sa však odporúčajú pre staršie deti vo veku okolo 10 rokov. Nie sú príliš vhodné pre malé deti, ktoré by mohli z postele spadnúť. Pre najmenších vyberte prvé detské postele s ochrannou bariérou.

Pre tínedžerov vyberte klasickú jednolôžkovú posteľ pre dospelých s kvalitným matracom a roštom. Vhodné sú stredne tvrdé matrace. Matrace s veľkým množstvom pamäťovej peny sa neodporúčajú pre deti. Siahnite po penovej možnosti.

Dostatočné súkromie pre každé dieťa dosiahnete pomocou poschodovej postele, ktorej súčasťou je písací stôl. Každý zo súrodencov bude mať vlastný kútik pre odpočinok, ale aj pre učenie. Súčasťou celej zostavy 106býva tiež úložný priestor v podobe skrine, zásuviek alebo malej komody. Pri výbere spomínanej možnosti záleží na veľkosti detskej izby.

220733.jpg (141 KB)

Dostatok úložného priestoru

Uschovanie hračiek, oblečenia a ďalších osobných vecí si žiada dostatok úložného priestoru. Obvykle jedna skriňa pre dve deti nestačí. Zaobstarajte vstavanú skriňu, ktorá zaručí dostatok miesta. Doplňte ju o komody a regály. Do izby je možné umiestniť praktické boxy, ktoré položíte na skriňu či zasuniete pod posteľ. Ideálny pomocník na uloženie sezónneho oblečenia.

Využite priestor stien. Police a háčiky poslúžia na zavesenie športových potrieb, oblečenia, ale aj slúchadiel alebo školského batohu. Hornú dosku police deti použijú ako malú knižnicu na učebnice a obľúbené knihy.

Farby a vzory

Pastelové farby od ružovej, cez zelenú až po modrú sú skvelé pre tých najmenších. S pribúdajúcim vekom sa menia požiadavky aj vkus. Deti milujú aj tapety s veselými motívmi obľúbených činností, ale

Interiéry pre školákov a teenagerov sú o niečo usadlejšie. Tu rešpektujte priania detí a iba čiastočne ich usmerňujte. Deti v staršom veku majú predstavu o tom, čo sa im páči a nepáči. Jednofarebné steny zvýraznite sýtymi geometrickými tvarmi alebo líniami vo výraznejšom tóne. Tiež do izby starších detí môžete zakomponovať tapety.

226041.jpg (117 KB)

Optické rozdelenie priestoru

Vekový rozdiel medzi deťmi je väčší? Staršie chce mať svoj priestor na odpočinok, zatiaľ čo menšie pre hru? Rozdeľte opticky priestor. Na rozdelenie priestoru využite regály s úložnými boxmi, knihami a kvetmi. Vznikne tak prirodzene vyzerajúca stena, ktorá bude zároveň vzdušná.

Rovnakú službu urobí paraván, ktorý počas minúty zložíte a rozložíte. Výnimkou nie sú ani zaťahovacie závesy či rolety. Ideálne také, ktoré prepustia svetlo. Príliš hutné a tmavé látky nie sú vhodné.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok