15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Zariaďujeme predsieň: Čo by v nej nemalo chýbať?

Predsieň a chodba sú priestory, ktoré musia spĺňať praktické, ale aj dizajnové požiadavky. Aj malé predsiene možno zariadiť funkčne a nájsť miesto pre uloženie topánok, zvrškov aj ďalších nevyhnutností ako sú kľúče či vonné difúzery. Prečítajte si niekoľko tipov, čo by nemalo chýbať v každej predsieni.

Zariaďujeme predsieň: Čo by v nej nemalo chýbať?

Správny výber farieb

Áno, farby hrajú dôležitú úlohu, predovšetkým v malých predsieňoch. Tie ponechajte vo svetlých farbách, ideálne v čisto bielej,v krémovej alebo svetlo šedej. Priestor opticky zväčšíte aj pomocou zrkadiel. Monotónnosť rozbite výraznejšími doplnkami či nábytkom. U problematických panelákových v predsieňoch bez okien zachovajte jemné odtiene na podlahe, stenách i nábytku.

Nezabudnite na podlahu

Štýlové a funkčné. Podlahy v predsieni musia spĺňať vysoké nároky na údržbu, bežné opotrebovanie i vlhkosť. Medzi veľmi obľúbené podlahové materiály radíme dlažbu, ale aj lamino, korok či liate podlahy a betón.

Keramická dlažba je stálica, ktoré neomrzí. Laminátové podlahy ponúkajú mnoho farebných variantov a dekorov, do niektorých predsiení môžu byť však nevhodné. Pri veľkej záťaži môže medzi škáry zatekať voda z obuvi, jednotlivé diely následne bobtnajú a krútí sa. Korkové podlahy vnesú do priestoru vôňu prírody, sú mäkké, hrejivé a príjemné. Pre zvýšenie odolnosti sa musí pravidelne ošetrovať lakom.

Liate a betónové podlahy, trendy posledných rokov. Pocitovo tvrdé, chladné podlahy sú ľahko udržateľné, v kombinácii s podlahovým vykurovaním sa stávajú originálnym a praktickým doplnkom predsiene.

vestibul.jpg (154 KB)

Dostatok svetla

Panelákové predsiene bývajú často veľmi tmavé, práve preto musíte myslieť na vhodné osvetlenie. Vyberte ideálne výrazné svetlo, ktoré nezaberie veľa priestoru. Vyhovujúce variantom sú bodové svetlá tzv. bodovky.

Vo veľkých domoch sa môžete vyhrať aj s inými typmi svietidiel ako sú napríklad svetelné lišty pozdĺž stien chodby. Veľké i malé lampy sa stanú elegantným doplnkom. Dostatok prirodzeného svetla z okien alebo presklených dverí zabezpečí väčšiu vzdušnosť

Predsieňové zostavy a ostatný nábytok

Komplexným riešením do malých i veľkých predsiení sú predsieňové steny. Dôležitým prvkom je zrkadlo, najlepšie dostatočne veľké. Stane sa praktickým pomocníkom, navyše priestor opticky zväčší a vnesie do priestoru odrazy svetla z okien alebo dverí.

Pri zariaďovaní predsiene myslite na dostatok úložného priestoru v podobe uzatvárateľnej skrine na bundy, botník, ale aj na vešiak pre zavesenie ďalších nevyhnutností. Do veľkých miestností zakomponujte tiež lavicu, ktorá uľahčí navliekanie topánok či poslúži na odloženie vecí.

140970i.jpg (107 KB)

Miesto pre dekorácie

Tu sa držte pravidla "Menej je niekedy viac". V predsieni si vystačíte s minimom dekorácií, dodržujte pravidlo tri. Vhodnými dekoráciami sú veľkoformátové obrazy vo výraznejšom tóne, ktoré priestoru dodajú šmrnc, ale zároveň ho zbytočne nepreplní. Ďalšou možnosťou sú kvety a vždy zelené rastliny, aróma difuzér, dekoračný vankúšik alebo malá ošatka či nástenný vešiak na kľúče.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok