DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na objednávky vytvorené od 10. do 21.4. na VŠETKO | Nakupujte TERAZ!

Zimná posteľná bielizeň - aké materiály zvoliť?

S výberom posteľnej bielizne pre chladné zimné počasie si už lámať hlavu nemusíte. Poradíme vám, aké materiály vybrať, ktoré vás zahrejú aj v tých najväčších mrazoch. Práve teraz nastal správny čas na prípravu postele na zimné obdobie. Lôžko berte ako celok, myslite aj na správny výber matraca a lôžkovín.

Zimná posteľná bielizeň - aké materiály zvoliť?

Klasická bavlna

Bavlna patrí stále medzi najobľúbenejší materiál na trhu. Klasické bavlnené obliečky sa vyrábajú z látky s plátnovou väzbou. Obľúbená je predovšetkým pre vysokú savosť, cenovú dostupnosť a celoročné využitie. Počas leta ochladí, zatiaľ čo počas zimného obdobia udrží stálu teplotu tela. Využíva sa aj vo viacerých úpravách, medzi ktoré patrí flanel, krep, satén či luxusný damask.

219814.jpg (154 KB)

Hrejivý flanel

Flanel je vyrobený zo 100% bavlny. Špeciálna úprava látky tzv. vyšesávania vytvára na povrchu jemnú štruktúru s krátkymi chĺpkami. Tie zaisťujú hebkosť a príjemné teplo. Výhodou flanelu je bezpochyby jednoduchá údržba, flanelové obliečky nemusíte žehliť. Ideálna pre chladné zimné obdobie. Vyberajte flanelové obliečky s vyššou gramážou.

Jemný satén

Dobrou správou pre priaznivcov saténu je jeho možnosť využitá počas celého roka. Vyniká vysokou termoreguláciou, pričom v lete ochladí a v zime zahreje. Dokonale sa prispôsobí teplote tela a vonkajšieho okolia. Kvalitné saténové obliečky sa vyrábajú zo 100% bavlnených priadzí. Na dotyk hladké a mäkké obliečky majú dlhú životnosť, jeho obstarávacia cena je však o niečo vyššia.

Nežehlivý krep

Typickú štruktúru krepu pozná snáď každý. Drobné vlnky pomáhajú k priedušnosti a odvozu vlhkosti od tela. Nežehlivý krep je vyrobený zo 100% bavlny. Jednoduchá údržba a dlhá životnosť patrí medzi hlavné výhody. Jemný povrch sa prispôsobí teplote tela, hodí sa teda na celoročné využitie. Navyše sa nemusí žehliť a nekrčí sa.

Plyšové mikrovlákno

Obliečky do spálne z mikrovlákna pripomína svojimi vlastnosťami plyš. Vyrobené zo 100% polyesteru. Vysoko hrejivé, mäkké a na dotyk príjemné obliečky sa hodia najlepšie do mrazivých mesiacov. Drobnou nevýhodou je nižšia priedušnosť a odvod potu od tela. Obliečky z mikrovlákna sa nežehlia, rýchlo schnú a perú sa na nižší teplotný stupeň.

219816.jpg (93 KB)

Pri výbere dbajte na správny výber postele, matraca a roštu. Spoločne vám zaistí pohodlný a plnohodnotný spánok bez bolestí chrbta a krčnej chrbtice. Neodmysliteľnou súčasťou je aj správny výber lôžkovín. Obľúbené sú deky a vankúše z ovčej vlny, ktoré sú vhodné aj pre alergikov.

 

V spálni nastolte harmonickú atmosféru, vyhnite ostrému svetlu a výrazným farbám, ktoré môžu narušiť proces zaspávania.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok