15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Zorganizujte šatňu: Čo vám pomôže udržať poriadok?

Skrine vám už nestačí, oblečenie preteká z komôd i regálov. Skvelým riešením je šatňa. Zorganizujte si veci v šatníku pohodlne a prehľadne. Poradíme Vám, na čo nesmiete zabudnúť.

Zorganizujte šatňu: Čo vám pomôže udržať poriadok?

Majte o svojom oblečení dokonalý prehľad. V žiadnej šatni nesmie chýbať otvorené police, zásuvky, ale ani skrášľovací kútik s kresielkom a obrovským zrkadlom. Myslite tiež na osvetlenie celej miestnosti.

V prípade malej šatne je dôležité využiť všetok priestor, ktorý máte k dispozícii. Šatne nadväzujúce na detské izbičky alebo spálne je dôležité oddeliť samostatnými dverami, treba tými posuvnými.

ZÁKLADNÉ VYBAVENIE ŠATNE

Farba stien, podlaha aj použité materiály v šatni by mali korešpondovať so štýlom nadväzujúceho interiéru. Odporúčame využiť svetlejšie odtiene farieb s dôkladným osvetlením, ktoré bude vyzerať prirodzene a vzdušne.

Či už vlastníte veľkú či malú šatňu, otvorené police, regály, komody a šatníkové tyče sú nutnosťou. Najdôležitejšie je funkčnosť. Niekomu postačí malý priestor, ktorý s ťaží vyplní, inému naopak nepostačí ani veľká miestnosť.

Šatňa slúži nielen na uloženie oblečenia a doplnkov, ale aj k samotnému prezliekanie. Do malej šatne kúpte aspoň taburet alebo lavicu

Na ramienka

Väčšinu vášho šatníka tvoria formálne oblečenie ako sú blúzky, sáčka a košele? V tomto prípade zvoľte šatníkové tyče, kam oblečenie jednoducho zavesíte. Tyče umiestnite do výšky očí a hlavy, najlepšie do výšky 150 cm. Ideálna šírka je okolo 60 cm, aby sa bielizeň nekrčil.

Či už preferujete drevené, plastové alebo drôtové ramienkami, držte sa jednotného štýlu. Pokiaľ bude každé ramienko iné, celkový dojem šatne bude nejednotný. Ak neviete, čo zavesiť a čo zložiť, držte sa jednoduchého pravidla - čo vyžehlíte, zaveste.

Do políc

Pokiaľ vo vašom šatníku prevládajú pletené svetre, nohavice alebo sukne kúpte si dostatok šuplíkov a políc. Pri skladaní vecí do komína dodržiavajte počet piatich. Viac kúskov na seba nevrství. Zvoľte hĺbku zásuviek zhruba 40 cm.

Spodnej bielizni doprajte dostatok miesta, ale v uzatvárateľnej komode. Izolujte spodnú bielizeň od prachu a alergénov. Skladajte ju starostlivo a pokladajte maximálne päť kusov na seba. Najmä u podprseniek je dôležité, aby sa skladovali voľne rozložené a nerealizovali prekládky.

pexels-photo-3315286.jpg (469 KB)

BEAUTY KÚTIK

Šatňa prekypuje voľným miestom a vy premýšľate, ako ho vyplniť? Beauty kútik ocení každá žena, ale aj muž. Šatňa slúži nielen na uloženie vecí a prezliekanie, ale tiež úpravu celého zovňajšku. Nevyhnutnosťou pre veľkú šatňu je toaletný stolík so zrkadlom a pohodlným kreslom či lavicou. Vznikne vám skrášľovacie miesto v úplnom súkromí.

Do malej šatne vyberte konzolový stolík, taburet s úložným priestorom a zrkadlo.

pexels-photo-4620845.jpg (173 KB)

SVETLO A PRIESTOR

Ak nemáte v šatni veľké okno, ktoré by poskytovalo dostatok prirodzeného svetla, v tom prípade počas plánovania dôkladne rozmyslite osvetlenia. Do šatne kúpte vhodné svetlo, ktoré neskresľuje. Skvelým tipom sú stropné svetlá v kombinácii s LED páskami, ktoré umiestnite priamo do otvorených políc a skríň. Vyhrajte si umiestnením zrkadla a jeho nasvietením. Dôležité je, aby postava vyzerala prirodzene a nebola skreslená.

PORIADOK A ČISTOTA

V šatni dodržujte základné pravidlá, ktoré si sami stanovíte. Oblečenie môžete ukladať a triediť podľa farieb, ročného obdobia, štýlu alebo funkčnosti.

Do hornej časti ukladajte sezónne oblečenie alebo posteľných bielizeň, ktoré nebudete vyťahovať každý deň. V úrovni očí majte oblečenie, ktoré využívate pravidelne. Spodná časť si vyhraďte pre topánky a ťažšie veci.

Pravidelné upratovanie a vetranie je samozrejmosťou. Čerstvo vyprané prádlo v šatni ale nesušte, dochádzalo by k zvýšeniu vlhkosti v celom priestore šatne a možnému vzniku plesní.

 

TIPY OD NÁS:

  • Oblečenie, ktoré ste dlhšie ako 6 mesiacov nenosili vytrieďte alebo zabaľte do priehľadných obalov.
  • Na škatule s obuvou si píšte popisky.
  • Kúpte si sadu šijacích potrieb. Nikdy neviete, kedy uletí gombík.
  • V malej šatni zrkadlo nahradí posuvné dvere so zrkadlom.
Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok