Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Nábytok do jedálne v škandinávskom štýle

Markéta Etrychová
9.12.2021

V jednoduchosti je krása - heslo škandinávskeho štýlu. Pre jeho vzdušnosť a inšpiráciu z prírody je tak obľúbený, a to nielen v škandinávskych krajinách. Severské zimy sú veľmi chladné a tuhé, drsnú prírodu a nedostatok svetla si Škandinávci kompenzujú presvetleným bývaním. Domácnosti zariaďujú v jemných tónoch a zdobia prepracovanými doplnkami.

Nábytok do jedálne v škandinávskom štýle

Škandinávske jedálne

Pri zariaďovaní jedálne v škandinávskom štýle dodržujte základné princípy. Do priestoru vneste dostatok svetla, prirodzeného aj umelého, využite svetlé farby a prírodné materiály. Obľúbené masívne drevo s viditeľnou štruktúrou doplňte o kov, kožu či sklo. Pre niekoho strohý vzhľad dotvorte jednou výraznejšou farbou. Tú aplikujte predovšetkým na menšie plochy a dekorácie. V jedálňach nesmú chýbať doplnky v podobe zelených rastlín, kobercov s elegantným motívom a svietnikov. Základ však tvorí stôl a stoličky, inšpirujte sa.

Stavte na nadčasovú šedú farbu. Ľahko ju zladíte s ostatnými odtieňmi aj materiálmi. Inšpirujte sa na našom blogu: Šedá farba v interiéri - ako si s ňou poradiť?

Jedálenská stolička v škandinávskom štýle

Pre škandinávske stoličky sú typické prírodné materiály s kovovými elementmi aj kožou alebo koženkou. Zaoblené tvary dominujú miestnosti. Práve preto sú tak obľúbené stoličky so zaguľatenými tvarmi na kovových či masívnych nožičkách. Elegantné prešívanie sedadla aj opierky podčiarkne celkový dizajn jedálenskej stoličky. Pri jednom stole môžete kombinovať rôzne prevedenia stoličiek aj ich farebné varianty. Na prvom mieste je vždy funkčnosť a pohodlie.

128205.jpg (96 KB)

Praktické jedálenské stoly

Ležérne škandinávske jedálne sú inšpirované prírodou. Aj tu platia podobné pravidlá ako pri výbere jedálenských stoličiek. Jedálenské stoly v škandinávskom štýle musia byť praktické a funkčné. Jedinečné spojenie jednoduchosti a elegancie vytvorí dokonalú súhru. Drevo, kov, sklo aj kameň sú materiály hojne využívané v severských jedálňach a v kuchyniach. Stoly obvykle zdobia decentným prestieraním, sviečkami, kvetmi a snehovo bielym jedálenským servisom.

136714i.jpg (106 KB)

Osvetlenie

Vzdušné a ľahké tvary lámp, lampičiek aj závesných svietidiel prejasnia celý interiér. Nedostatok prirodzeného svetla hravo nahradí zástup rôzneho druhu osvetlenia, cez sviečky až po závesné lucerny. Otvorený priestor a dizajn štýlu zaručujú ľahký prestup svetla v celom priestore.

Do jedálne a kuchyne vyberte dostatočne silné svetlo, ideálne závesné lampy nad jedálenský stôl aj barový kuchynský pult. Trendom sú veľké kovové tienidlá pripomínajúce zvonce alebo menšie v medených či v bielych tónoch.

light in kitchen.jpg (109 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok