15% zľava na všetok nábytok s kódom EXPEDO15

Urban Gardening na balkóne aj terase

Spoznajte kúzlo Urban Gardening, ktorý je veľkým trendom posledných niekoľko rokov. Mestské zahradničenie tiež Urban Gardening umožní pestovať a žať čerstvú zeleninu či bylinky v meste na svojej terase alebo balkóne. Nevzdávajte sa rastlín, kvetov, ani vlastnoručne vypestovanej zeleniny. Zariaďte si malú oázu pokoja v centre mesta.

Urban Gardening na balkóne aj terase

Čo je to Urban Gardening?

Pestovanie zeleniny, byliniek alebo kvetov v mestských bytoch je Urban Gardening. Využiť môžete priestor balkóna, terasy, ale aj parapety alebo balkónové zábradlie. Výnimkou nie sú ani vertikálne záhrady, ktoré sú priestorovo úsporné a veľmi praktické. Či už sa rozhodnete iba na pestovanie zeleniny alebo vždyzelených rastlín, potom Urban Gardening Vás bude inšpirovať.

Balkón či terasa

Aj na malom balkóne môže vzniknúť krásna záhradka. Podlahová plocha je príliš malá? Využite plochu múrov, ideálne tej na juh. Na ňu pripevnite kvetináče, hrantíky alebo košíky, v ktorých môžete pestovať preferované produkty. Obľúbené sú aj závesné stropné kvetináče, do ktorých môžete umiestniť pnúce rastliny. Vhodnou variantou je aj zábradlie. Tu využite špeciálne kvetináče určené na zábradlie.

balcony with plant.jpg (170 KB)

Parapet

Aj bez balkóna alebo terasy môžete mať čerstvé bylinky, drobnú zeleninu či jahody. Dbajte však na bezpečie susedov a prechádzajúcich ľudí pod oknami. Kvetináč vždy zabezpečte ohrádkou upevnenou v stene alebo špeciálnymi hákmi.

Hrantíky s bylinkami potrebujú k svojmu životu slnko, dostatok priestoru a miernu vlahu. Väčšina bylín je suchomilná, prehnané zalievanie a starostlivosť môže byť skôr na škodu. Pre pestovanie bylín sú preto odporúčané samozavlažovacie hrantíky.

Vertikálná záhrada

Prírodný dizajnový prvok, ktorý vnesie do exteriéru aj interiéru kus prírody. Vertikálnu záhradu si ľahko vyrobíte z paliet alebo vertikálnych závesných kvetináčov. Do jednotlivých kvetináčov vložte pnúce rastliny, bylinky alebo pnúce jahody. Vznikne Vám zelená stena plná malých dobrôt.

vertical garden from pallets.jpg (99 KB)

Vonkajšie posedenie

Nezabúdajte na voľný priestor na posedenie. Malý záhradný set by sa mal zmestiť na každý balkón či terasu. Na naozaj malých balkónoch môžete urobiť posedenie v boho štýle. Využite deky, vankúšiky a koberce.

Na väčšie terasy kúpte záhradný nábytok alebo si vyrobte posedenie z paliet. Lacné riešenie, počas ktorého výroby sa zapojí celá rodina.

plant.jpg (163 KB)

Inšpirácie

136434.jpg (155 KB)

herbs on balcony.jpg (127 KB)

vertical garden.jpg (58 KB)

balcony in boho style.jpg (91 KB)

green plants on stairs.jpg (206 KB)

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok