Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Velké jarné upratovanie celej domácnosti

Domov si po zime žiada poriadnu očistu. A jar k tomu priamo nabáda. Základom správneho upratovania je plánovanie. Spíšte si niekoľko základných bodov a tie počas upratovania dodržujte. Upratovanie bude oveľa efektívnejšie a rýchlejšie. Urobte si čas na veľké upratovanie, ktoré Vás bude tešiť až do Vianoc.

Velké jarné upratovanie celej domácnosti

Majte plán

Stanovte si plán, pokojne iba vo svojej hlave. Môžete si tiež na papier spísať niekoľko bodov, ktorých sa počas upratovania budete držať a postupne hotové časti odškrtávať. Máte istotu, že nič nevynecháte. Možnou variantou je rozdelenie upratovania po miestnostiach.

cleaning office table.jpg (155 KB)

Základné body upratovania:

  • Postupujte od stropu k podlahe
  • Umyte okna aj s rámami a parapetmi
  • Nezabudnite na lustre
  • Utrite starostlivo prach zo všetkých plôch
  • Vytrite podlahu a umyte podlahové lišty

Body v detailnejšom pláne:

  • Vyperte záclony a závesy
  • Vymeťte pavučinky
  • Vyčistite elektrospotrebiče v kuchyni
  • Rozbité spotrebiče vyhoďte
  • Vykonajte očistu šatníka – nenosené veci vyhoďte alebo darujte
  • Starostlivo uschovajte sezónné oblečenie aj zimné vybavenie
  • Vyvetrajte periny a čisto povlečte
  • Nechajte si vyčistiť čalúnenú sedačku
  • Osprchujte a presaďte rastliny

Doporučujeme: Upratovanie kuchyne eko prostriedky.

Okná a dvere

Okenné parapety aj rámy umyte vlažnou vodou od prachu a všetkých usadených nečistôt. Na umývanie okien si vyberte deň, kedy bude pod mrakom. Priame slnečné lúče podporujú rýchle usychanie a vznikajú na skle nepekné šmuhy. Na záver okna vyleštite. Babičky používali vlažnú vodu s octom, ktorý dodal sklu žiarivý lesk.

Nezabudnite očistiť vonkajšie aj interiérové žalúzie či rolety. Opäť použite handričku s vodou a dôkladne ich zbavte nahromadeného prachu.

Interiérové a vchodové dvere utrite od prachu a povrch ošetrite špeciálnym prípravkom na daný druh materiálu. Sklenené tabuľky vyleštite pomocou papierovej utierky a leštenky.

143784.jpg (112 KB)

Balkón aj zimná záhrada

Gazdinky často zabúdajú na balkón, terasu alebo zimnú záhradu. Aj táto časť domu je jeho súčasťou a vyžaduje starostlivé upratovanie. Tu tiež platí pravidlo od stropu k podlahe. Najskôr vymeťte pavučinky z rohov a stropu. Umyte osvetlenie.

Zbavte sa prachu zo záhradného nábytku a dekorácií. Tieniacu techniku vyskúšajte, či je stále funkčná a vyčistite ju. Či už sa jedná o slnečník, markízu alebo žalúzie. Zasklené lodžie a zimné záhrady vyžadujú umytie všetkých okien. Na záver vytrite podlahu a prípadne vysajte kusové koberce.

Nábytok

Všetok nábytok očistite od prachu. Na povrch aplikujte prípravky, ktoré mu dodajú lesk a vnesú do miestnosti vôňu. Urobte poriadok v skriniach aj komodách. Nezabudnite tiež na knižnicu, kde sa prach usadzuje okrem iného aj medzi jednotlivými knihami.

Čalúnené postele a ďalší čalúnený nábytok ako sú jedálenské stoličky alebo kreslá ošetrite prípravkami na čalúnenie. Môžete si pozvať odborníka. Niekoľko tipov ako sa starať o čalúnený nábytok nájdete na našom blogu.

141685.jpg (107 KB)

Podlahy

Podlahy najskôr vysajte alebo zameťte. Odstránite tým väčšie nečistoty a prach. Tvrdé podlahy vysávajte s kefovým nástavcom, aby nedošlo k poškriabaniu podlahy. Na mokré umývanie zvoľte čistiaci prostriedok podľa typu podlahy. Vyvarujte sa univerzálnemu čističu, ktorý používate na umývanie riadu. Kvalitný mop s možnosťou vyžmýkania je vhodným pomocníkom. Podlahy nesmú byť veľmi namočené, handru na podlahu vždy dôkladne vyžmýkajte.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok