Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

5 trikov, ako si vylepšiť nábytok

Zuzana Pavlíčková
21.2.2018

Máte doma starý nábytok po prarodičoch, alebo sa Vám ten Váš už nepáči a chcete sa ho zbaviť? Popremýšľajte o tom, čo presne Vám vadí. Pokiaľ ide iba o vzhľad, tak pre Vás máme 5 rád, ktoré Váš názor určite zmení.

5 trikov, ako si vylepšiť nábytok

Máte doma starý nábytok po prarodičoch, alebo sa Vám ten Váš už nepáči a chcete sa ho zbaviť? Popremýšľajte o tom, čo presne Vám vadí. Pokiaľ ide iba o vzhľad, tak pre Vás máme 5 rád, ktoré Váš názor určite zmení.

Línia

Táto technika je veľmi jednoduchá, není k nej zapotreby veľa zručností a je veľmi originálna. Môžu s ňou pracovať aj deti a určite bude vyzerať skvelo. 
Čo budete potrebovať: farbu či lepiacu pásku akejkoľvek farby a nábytok, ktorý túžíte zmeniť.

Úzkym štetcom velikosti 10-12 začnite farbami maľovať čiary a vlnky. Nemusí to byť perfektne rovné. Je to práve o tej nedokonalosti, ktorá premení nábytok v originálny kúsok. Tiež môžete obťahovať líniu dreva, ale na to doporučujeme jemnejší štetec. Podobnou technikou sa dnes robia aj tetovania.

SK.png (82 KB)

Tapetovaný stolček

Vezmite starý stolček, lepiacu tapetu a ide sa kúzliť. Ľubovoľnú tapetu položte vzorom na zem, dosku alebo iný stôl. Odlepte spodnú čásť a rohy zaťažte pohármi, aby šla tapeta ľahšie dole. Po zaťažení a narovnaní celej tapety položte stolček doskou na tapetu a poriadne pritlačte, aby tapeta všade dobre držala. Prebytočnú tapetu môžete odstrihnúť či ohnúť na spodnú časť dosky. Pokiaľ sa Vám vytvorili vzduchové bubliny, tak ich pomocou vreckovky rozotrite do krajov. “Voila”, a nový stolček je hotový.

Prúžky sem, prúžky tam

Prúžky sú hitom už niekoľko rokov po sebe. Môžete si s nimi vylepšiť všetko, čo Vám len napadne. Stačí Vám len farba, štetec a nápady. Naša rada: použite lepiacu pásku, aby boli prúžky naozaj rovné a farby sa neprelínali.

Servítková technika

Túto techniku mám ja sama veľmi rada. Upravovala som tak nábytok a dopadlo to skvele. Servítky zoženiete takmer kdekoľvek a lepidlo alebo lak v papiernictve či výtvarných potrebách. Pokiaľ ale stojíte o výraznejšie vyznenie obrázkov, môžete tiež použiť fotografie alebo obrázky vo vysokej kvalite.

lamp in livingroom.jpg (58 KB)

Geometria

Ach tá matematika. Nočná mora väčšiny študentov. Ale nie v tomto prípade. Geometrické tvary sú skvelými kamarátmi v designovaní a DIY vymoženostiach. Veľmi obľúbené sú šípky, kruhy, trojuholníky a štvorce. Môžete použiť takmer čokoľvek. Fixy, farby, ozdobné lepiace pásky, lepidlo a stužky. Fantázii sa medze nekladú.

Zdieľať článok na:
Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok