Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Ako sa starať o záhradný nábytok?

Každý z nás si svoj voľný čas užíva inak, či už posedením na záhrade s priateľmi, odpočinkom, opaľovaním na chate alebo len chvíľka relaxu pri rannej káve. Nezáleží na tom, ako a kde trávite svoje príjemné okamihy, s naším pohodlným vonkajším nábytkom si ich môžete vychutnať naplno. Nezabudnite však svoj záhradný nábytok správne udržiavať ako pri sezónnom, tak pri celoročnom používaní. V článku sa okrem iného dozviete, ako sa správne strať o vonkajší nábytok, aby vám slúžil dlhé roky.

Ako sa starať o záhradný nábytok?

Životnosť záhradného nábytku predĺži pravidelná údržba.

Životnosť vášho nábytku môže výrazne predĺžiť pravidelná starostlivosť, aby ste si svoje príjemné chvíle mohli užívať čo najdlhší čas.

Dôležité je zamerať sa na pravidelnú kontrolu stavu nábytku, postarať sa o jeho dôkladné čistenie a ošetrovanie povrchu aspoň raz za týždeň vlažnou vodou s prímesou saponátu. Taktiež odporúčame špeciálne čistiace prostriedky, pri ktorých špina a škvrny nemajú žiadnu šancu, rovnako i obaly a návleky na záhradný nábytok, ktoré mu poskytnú potrebnú ochranu pri nepriazni počasia.

photo-1617850687395-620757feb1f3.jpg (182 KB)

Rôzne materiály vyžadujú rôzne spôsoby ošetrenia

Z praxe poznáme dva druhy nábytku: údržbový a bezúdržbový. I bezúdržbový nábytok však, napriek svojmu názvu, vyžaduje aspoň minimálnu starostlivosť. Ale zatiaľ čo drevo si zaslúži v tomto ohľade špeciálnu pozornosť, záhradné stoličky či stoly z plastu stačí len otrieť kuchynskou špongiou. Ako sa teda správne starať o záhradný nábytok podľa jeho materiálu?

1. Drevo

Vonkajší nábytok z masívu sa v súčasnosti teší veľkej obľube, a to aj vďaka svoje robustnej konštrukcii a dizajnu. Pri správnej údržbe vám bude slúžiť celé roky kvôli svojej odolnosti. Ideálnym príkladom je teakové drevo, ktoré patrí medzi dreviny rezistentné voči vlhkosti, plesniam a škodcom.

Spôsobov na údržbu je hneď niekoľko. Základom je náter, ktorý pomôže nábytku zachovať si krásnu farbu po dlhší čas a žiarivý vzhľad poľahky dosiahnete napustením olejom. Jedným z najväčších problémov dreveného nábytku sú plesne. I tých sa však dokážete efektívne zbaviť morením, ktoré zároveň zabráni prieniku vlhkosti. Vysušovanie, vyblednutie, popraskanie – aj týmto problémom predídete pravidelnou starostlivosťou.

Povrch kresiel a sedačiek z paliet môžete čiastočne ochrániť aj vďaka pohodlným paletovým vankúšom. Taktiež vám ponúkame možnosť čalúnenia, vďaka ktorému dáte zbohom poškodenia.

136620i.jpg (245 KB)

2. Kov

Kovový záhradný nábytok sa obvykle vyrába z hliníka alebo ocele. Zatiaľ čo hliník ako materiál je mimoriadne ľahký a odolný voči rozmarom počasia, ako sú dážď, horúčavy alebo naopak mráz, oceľ si vyžaduje zvýšenú pozornosť. Dôležitá je v tomto prípade najmä ochrana proti korózii a pravidelná kontrola stavu nábytku, ktorou môžete vznikajúcu hrdzu včas podchytiť a ošetriť.

3. Polyratan (umelý ratan)

Nie všetky materiály sú však na údržbu náročné. Napríklad umelý ratan je nesmierne odolný voči výkyvom počasia, zatiaľ čo na jeho údržbu vám postačí mokrá handrička. Väčšie znečistenie a škvrny je však potrebné odstrániť špeciálnym čističom skôr, než ich slnko vypáli do polyratanu. Pre predĺženie životnosti vášho nábytku tiež ponúkame špeciálne poťahy, ktoré splnia vaše očakávanie ako po praktickej, tak po estetickej stránke.

4. Plast

Plast patrí v dnešnej dobe k najpoužívanejším materiálom, niet sa preto čo diviť, že je obľúbeným materiálom na výrobu vonkajšieho nábytku. Okrem toho si vyžaduje len veľmi málo starostlivosti, no i tak je veľmi odolný voči všemožným vrtochom počasia. Stačí ho len pravidelne umývať čistou vodou a občasnou impregnáciou predísť prípadnému zašlému vzhľadu.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok