DOPRAVA aj VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 2.5.

Ako zabaviť deti cez prázdniny – výzdoba a dekorácia detskej izby

Prinášame Vám už tretíkrát inšpiráciu a nápady, ako zabaviť deti cez prázdniny. Dnes sa budeme venovať výzdobe detskej izby. Zapojenie detí do dekorácie svojej izby je skvelý spôsob, ako podporiť ich kreativitu, osobný výraz a pocit hrdosti z vlastného priestoru.

Ako zabaviť deti cez prázdniny – výzdoba a dekorácia detskej izby

Deti majú rôzne záujmy a zručnosti, a preto zvoľte aktivity, ktoré budú zodpovedať ich veku a schopnostiam. Nechajte ich byť kreatívný a vyjadriť svoju osobnosť, aby ich izba bola pre nich útulným a inšpiratívnym prostredím.

Maľovanie a zdobenie

Nechajte deti vyzdobiť svoje vlastné časti detskej izby, ako sú dvere, nábytok alebo niektoré steny. Poskytnite im samolepky, farby, ozdoby, ktoré môžu bezpečne používať. Môžu sa stať skutočnými umelcami a pridať osobné kúzlo pri skrášľovaní svojej izby.

wall decoration.png (1.25 MB)

Tu je niekoľko nápadov, ako to urobiť:

1. Tapety a samolepky:

Použitím farebných tapiet či samolepiek s motívmi, ako sú zvieratká, hviezdy alebo obľúbený hrdinovia, môžu deti okamžite dodať svojej izbe živú atmosféru. Samolepky sú taktiež vhodnou dekoráciou na detský nábytok predovšetkým na detské komody či skrine.

2. Maľby na steny:

Jednu zo stien môžu deti premeniť na veľkú maľbu, ktorá bude zobrazovať prírodné scenérie, rozprávkové postavy alebo vesmírny či podmorský svet.

3. Nápisy a citáty:

Staršie deti môžu na steny napísať ich inšpiratívne citáty, motivačné vety alebo obľúbené múdrosti, ktoré vystihujú ich osobnosť. Môžu ich umiestniť na stenu aj pomocou samolepiek.

Kreativné nápady na výzdobu

Požiadajte deti, aby si vytvorili vlastné dekorácie, ako sú kvety, rámčeky na fotografie, zdobené kamienkami, vankúšikmi a pod. Môžete aj spoločne vytvárať veci, ktoré budú potom súčasťou interiéru.

painting stones.png (1.32 MB)

Tu je niekoľko tipov, ako na to:

1. Výroba vankúšikov:

Pomocou starých látok a náplní na vankúšiky môžu deti vytvoriť svoje vlastné dekoratívne vankúšiky. Môžu na ne prišiť gombíky a vankúšiky tak ešte viac nazdobiť.

2. Výtvarné koláže:

Deti môžu vystrihovať obrázky z časopisov, novín a tlačovín a vytvoriť z nich výtvarné koláže. Tieto koláže môžu byť zarámované a pripevnené na stenu.

3. Papierové kvety:

Na vytvorenie kvetov a stoniek budú deti potrebovať iba nožnice a farebné papiere. Na zdobenie kvetov môžu využiť korálky alebo trblietky. Hotové papierové kvety môžu byť použité ako dekorácia na stenu, parapet či na písací stôl.

4. Maľované kamienky:

Maľovanie a zdobenie kamienka je veľmi obľúbenou aktivitou. Deti si nájdu vhodné kamienky a zdobia ich farbami, trblietkami alebo nápismi. Kamienky je možné umiestniť na okenný parapet, police alebo regály.

5. Rámčeky z kartónu:

Deti môžu vystrihnúť rámček z kartónu v tvare obdĺžnika, štvorca alebo kolieska. Priloží svoju fotografiu na papier a pomocou lepidla ju pevne na neho prilepí. Rámček potom môžu ozdobiť rôznymi materiálmi, ako sú farby, pastelky, ceruzky, flitre alebo nálepky.

6. Zarámovanie obrázkov detí:

Deti si vyberú obrázky, ktoré majú pre nich emocionálny význam. Spoločne zvoľte vhodný rám – drevený, kovový s rôznymi vzormi a farbami. Nezabudnite na paspartu, bielu alebo farebnú rámovaciu podložku medzi rámom a obrázkom, ktorá zdôrazní obrázok a dodá mu profesionálnejší vzhľad. Môžete zvoliť aj možnosť kombinovania viacerých obrázkov v spoločnom ráme, čo môže vytvoriť zaujímavú koláž. Zarámovanie obrázkov detí je skvelý spôsob, ako si uchovať spomienky a vytvoriť krásne dekoratívne prvky do vášho domova.

Nech sa všetky diela podarí!

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok