Zľavové šialenstvo 50% na VŠETKO + navyše DOPRAVA a VÝNOS nábytku ZADARMO na každú objednávku vytvorenú od 23.4.

Jarná premena: 7 krokov na osvieženie interiéru a oživenie domova

Eliška Kašperanová
21.3.2024

Jar je konečne tu! Po dlhej a chladnej zime sa prebúdza príroda a s ňou aj túžba po zmene a oživení. S trochou snahy a kreativity môžete ľahko premeniť váš interiér a vytvoriť si útulný a príjemný priestor na oddych aj zábavu. V tomto článku vám ponúkneme 7 jednoduchým krokov, ktoré vám s tým pomôžu. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a pustite sa do jarnej premeny svojho domova.

Jarná premena: 7 krokov na osvieženie interiéru a oživenie domova

1. Upracte a zbavte sa neporiadku

Prvým krokom k jarnej premene je dôkladné upratovanie. Vyluxujte, utrite, utrite prach a zbavte sa všetkých zbytočností, ktoré sa v zime nahromadili. Upracte zimné dekorácie a oblečenie a urobte priestor pre jarnú sviežosť.

2. Vpustite do interiéru svetlo

Otvorte okná a žalúzie a doprajte si dostatok denného svetla. Pokiaľ je to možné, vymeňte ťažké zimné záclony za ľahšie a vzdušnejšie. Svetlé farby a dostatok svetla opticky zväčšia priestor a dodajú mu pocit ľahkosti.

sunlight.jpg (138 KB)

3. Vneste do interiéru farby

Jar je ideálny čas na oživenie interiéru farbami. Vyberte si svieže pastelové tóny, ako je zelená, modrá, žltá alebo fialová. Môžete vymaľovať celú miestnosť, alebo len niektorú stenu, použiť farebné doplnky, ako sú vankúše, deky, obrazy alebo kvety.

 4. Obmeňte dekorácie

Vymeňte zimné dekorácie za jarné. Použite kvety, vetvičky s púčikmi, dekorácie z prútia alebo keramiky. Vytvorte si jarný veniec na dvere, alebo ako dekoráciu na stôl. Namiesto ťažkých plédov a diek voľte ľahké a vzdušné materiály, ako je bavlna alebo ľan.

flowers in a vase.jpg (100 KB)

5. Vytvorte si útulný kútik

Vytvorte si v obývacej izbe alebo v spálni útulný kútik, kde si budete môcť relaxovať a užívať si jarnú atmosféru. Zaobstarajte si pohodlné kreslo, ľahkú deku, vankúše s jarným motívom a načerpajte potrebnú energiu.

6. Zasaďte si bylinky a kvety

Kvety a bylinky dodajú interiéru sviežosť a živú atmosféru. Môžete si ich zasadiť do kvetináčov na parapety, do kvetináčov na balkón alebo na záhradu. Na dekoráciu do interiéru zvoľte napučené vetvičky napríklad zlatého dažďa, ktorý svojou výrazne žltou farbou rozžiari Váš interiér. Ďalšou vhodnou kvetinou na stôl je hyacint, ktorý váš domov nádherne prevonia.

gardening.jpg (166 KB)

7. Využite silu vôní

Vône dokážu zázraky a navodia príjemnú atmosféru. Použite aromalampu s jarnými esenciálnymi olejmi, ako je levanduľa, bergamot, pomaranč alebo citrón. Môžete tiež vyskúšať difuzér, ktorý nielen miestnosť prevonia, ale aj ju zbaví vírusov.

Zdieľať článok na:

Komentár

Vložiť komentár

Pre tento článok zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Výhodná doprava

na všetok tovar

Vlastná doprava

Zavezieme až k Vám

Vrátenie tovaru

až do 14 dní

Novinky každý mesiac

pridávame pekný nábytok